Een impressie van het bezoek.
Een impressie van het bezoek. Sascha van Ettekoven

De Vonk krijgt bezoek van Franse leerkrachten.

Lokaal Deel je nieuws

Basisschool De Vonk heeft internationalisering en burgerschap hoog op de agenda staan. Niet alleen met het geven van Engelse lessen, maar ook om verbinding te zoeken met kinderen uit andere landen. Als je niet dezelfde moedertaal spreekt is Engels toch vaak de verbindende taal en het project waar de kinderen van De Vonk de afgelopen periode aan gewerkt hebben is Communicatie.

Om deze reden kreeg De Vonk twee Franse leerkrachten op bezoek. Dit was eigenlijk al 2 jaar geleden gepland, maar kon toen niet doorgaan vanwege Corona. De Franse leerkrachten geven les in Chaudron-en-Mauges, een dorpje vlakbij Nantes.

De kinderen zagen op een presentatie dat er best verschillen zijn, namelijk dat de kinderen in Frankrijk al vanaf 3 jaar naar school gaan en hier dan ook slapen tussen de middag en warm eten in de kantine. Ook zagen ze dingen die hetzelfde zijn als bij ons zoals de vakken op school en gewoontes. Veel kinderen waren in staat om in het Engels vragen te stellen!

Volgend schooljaar gaan we dit verder uitwerken door middel van een project samen met de Franse kinderen en leerkrachten waarbij ze met behulp van multimedia samen kunnen werken en elkaar kunnen schrijven en foto’s sturen.

Zo leren kinderen van elkaar waar de culturele verschillen liggen, maar vooral waarin we juist ook hetzelfde zijn.

advertentie