petitie tegen windmolens in bunnik wordt aangeboden door katrien varenhorst namens actiegroep stop windmolens bunnik aan wethouder heijmerink
petitie tegen windmolens in bunnik wordt aangeboden door katrien varenhorst namens actiegroep stop windmolens bunnik aan wethouder heijmerink M.Groenhof

petitie aangeboden aan wethouder: ruim 3000 handtekeningen tegen windmolens in en om bunnik

Lokaal Deel je nieuws

Woensdag j.l. overhandigde de actiegroep Stop Windmolens Bunnik de petitie die ruim 3.000 keer is ondertekend, aan wethouder duurzaamheid Paul Heijmerink . De weerstand tegen windmolens in de provincie Utrecht groeit: ruim 50.000 handtekeningen zijn er al gezet tegen de Regionale Energie Strategie(RES)-plannen in provincie.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht, slaan 27 actie- en natuurgroepen èn 9 politieke partijen in de provincie Utrecht de handen ineen en spreken bestuurders aan op hun verantwoordelijkheid. In de RES-regio U16 (16 gemeenten die samenwerken), de RES regio Amersfoort en een deel van de RES FoodValley zijn deze groepen actief om plaatsing van windturbines en een aantal zonneparken te voorkomen. Ruim 50.000 keer zijn verschillende lokale petities tegen de plannen getekend, waaronder de petitie Geen windturbines van 265 meter hoog nabij Odijk. De actiegroep Stop Windmolens Bunnik roept de wethouder op om goed te luisteren naar de bezorgde inwoners van de gemeente Bunnik.

Zeist. Zij hebben niet alleen bezwaar tegen de plannen voor windmolens op Bunniks grondgebied, maar zeker ook tegen de plannen van buurgemeente Zeist. Met name het gebrek aan goed onderzoek naar de gezondheidseffecten van windmolens nabij woningen, baart de tegenstanders grote zorgen. Met het uitreiken van de petitie aan de wethouder hoopt de actiegroep dat er geluisterd wordt en dat de plannen voor wind op land in de regio heroverwogen worden.

advertentie
advertentie