Harry van der Horst en Hans van Mill in de nieuwe cursusruimte
Harry van der Horst en Hans van Mill in de nieuwe cursusruimte Kuun Jenniskens

Het Cursusproject vindt eigen vaste plek

21 juni 2019 om 18:24 lokaal

ODIJK Vanaf 1 augustus zijn ze de officiële huurders van Zeisterweg 81B1 in Odijk. Bestuurders Hans van Mill en Harry van der Horst zijn erg blij met deze stap, die ook wel spannend aanvoelt. Hans van Mill: ,,In Bunnik is niks te huur, of het is veel te duur.” Daarom zullen vanaf komend seizoen de meeste activiteiten van het Cursusproject in Odijk worden gehouden. Op jaarbasis faciliteert deze organisatie, die op 15 vrijwilligers draait, duizend leerlingen.

door Kuun Jenniskens

Het Cursusproject huurt de ruimte waar voorheen het Huiswerkinstituut Odijk was gevestigd. Harry van der Horst: ,,Wegens een tekort aan deelnemers moest het huiswerkinstituut stoppen. Voor ons als Cursusproject biedt het goede mogelijkheden.”

SFEERVOL Direct bij binnenkomst is beneden een plek waar kan worden vergaderd, deze ruimte beschikt over een keuken. De bovenverdieping bestaat uit een grote open ruimte met in het midden een grote tafel en verder zijn er zes nissen. Het ziet er sfeervol uit, zeker ook vanwege de kasten met boeken van de Huiskamer van Odijk. Het Cursusproject doet er alles aan om het gezellig te maken. Ook op deze bovenverdieping is een compleet ingerichte keuken waar koffie en thee gezet kan worden, met een koelkast en vaatwasser. Alle meubilair kon worden overgenomen, dus aan tafels en stoelen geen gebrek. Er is ook voldoende ruimte om bijvoorbeeld yogamatjes op te slaan.

WITTE HUISJES EN DORPSHUIS TE DUUR In een kleinere ruimte boven worden nu al EHBO lessen gegeven. Harry, tevens verbonden aan de EHBO: ,,Voor ons was het Dorpshuis te duur. Wij krijgen maar 300 euro subsidie van de gemeente en in het Dorpshuis betaalden we alleen al voor een kast met ons instructiemateriaal 100 euro.” Hans van Mill voegt toe: ,,Voor 2 uur Shape & Balance vraagt het Dorpshuis 80 euro. Op die activiteit komen we op jaarbasis 800 euro te kort. Deze lessen gaan we nu hier geven.” Gebruik maken van de Witte Huisjes in Bunnik kost 100 euro voor twee uur, ook dat is voor het Cursusproject te duur.

Diverse organisaties, waaronder Krachtig KrommeRijn, hebben zich de afgelopen jaren ingezet om MFA de Kersentuin voor activiteiten van allerlei clubs toegankelijk te maken. Hans: ,,Maar het is niet gelukt, ook al was er maar een kleine verbouwing van de keuken voor nodig. Naar mijn idee heeft de MFA er nooit echt voor open gestaan om derden binnen te laten.”

Het Cursusproject hield al een keer een open huis op deze plek. Op deze wijze is er samenwerking met het Dorpshuis Odijk ontstaan. Hans: ,,Als zij een aanvraag krijgen op een dag dat ze zelf vol zitten, verwijzen ze naar ons door.”

INWONERS VAN BUNNIK VERLEIDEN OM NAAR ODIJK TE GAAN Het Cursusproject gebruikte de afgelopen jaren vijf ruimtes in Bunnik, en drie in Odijk. Dat was een heel gezoek en geregel voor de vrijwilligers - dus dit lijkt echt een goed oplossing. Spannend is of Bunnikers de stap naar Odijk gaan maken. Hans: ,,Het wordt nog wel lastig om mensen vanuit Bunnik naar Odijk te krijgen. Op een of andere manier trekken inwoners van Bunnik de grens bij het viaduct onder de A12. Dat lijkt een hardnekkig iets. We hopen op ieders begrip en maken er een overgangsjaar van. Na volgend seizoen willen we al onze cursussen in Odijk aanbieden.”

TE HUUR Voor het Cursusproject is deze stap niet per se goedkoper. Hans, die penningmeester is: ,,De huur is 8000 euro op jaarbasis en via de cursussen hebben we 4000 euro aan inkomsten. We redden dit wel een tijdje met onze reserves, maar we hopen onze inkomsten aan te vullen met vaste huurders, want overdag zal onze ruimte grotendeels leeg staan - dus hij is te huur.” Harry van der Horst regelt de verhuur van de ruimte aan de Zeisterweg, hij is bereikbaar via hmvdhorst@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie