Afbeelding
TS

Bunnik hoogste woonlasten van de provincie

4 maart 2019 om 09:42 lokaal


BUNNIK Huiseigenaren in de provincie Utrecht betalen dit jaar hogere gemeentelijke woonlasten dan in 2018. Inwoners van Eemnes gaan er het meest op achteruit, in Renswoude valt de schade relatief mee. Bunnik blijft met gemiddeld 966,86 euro overigens wel nog steeds de gemeente met de hoogste woonlasten van de provincie.

Vereniging Eigen Huis heeft zoals ieder jaar de ontwikkeling van de woonlasten per gemeente onderzocht. Daarin zijn de onroerende zaakbelasting (ozb), de afvalstoffen- en de rioolheffing over 2019 meegenomen. De stijging in de meeste Nederlandse én Utrechtse gemeenten is hoger dan de verwachte inflatie van 2,4 procent.

UTRECHT In de stad Utrecht blijft de rioolheffing gelijk. Wel gaat de afvalstoffenheffing en de gemiddelde ozb er dit jaar iets omhoog. De totale lasten stijgen gemiddeld met 3,45 procent. Eemnes (11,22 procent), Zeist (9,34) en Montfoort (6,98) kennen de grootste stijging van de totale woonlasten in onze regio. In Eemnes komt dat vooral doordat de afvalheffing met bijna een derde omhoog gaat. In Renswoude (0,62 procent), Bunnik (0,96) en Baarn (1,27) is het verschil met vorig jaar maar een paar euro per huishouden.

(Bron: RTVUtrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie