In onderste cirkel komen 10 appartementen, in bovenste cirkel de nieuwe weide voor de kinderboerderij
In onderste cirkel komen 10 appartementen, in bovenste cirkel de nieuwe weide voor de kinderboerderij Gerben van Ballegooijen

Appartementen op weide van kinderboerderij DierenWij

27 november 2018 om 07:36 lokaal

ODIJK De gemeente gaat een krediet vrijmaken van 70.000 euro om sociale huurwoningen te ontwikkelen op een veldje van kinderboerderij Dier en Wij. LekstedeWonen wil op deze plek 10 appartementen bouwen. Kinderboerderij DierenWij kan met de plannen instemmen.

Kuun Jenniskens

TWEE WEIDES NODIG De kinderboerderij heeft twee weides, en die zijn ook hard nodig. Toen er twee jaar geleden sprake was van sociale woningbouw op één van die weides, was dat even schrikken. Het bestuur van DierenWij heeft toen goed duidelijk kunnen maken waarom een tweede weide noodzakelijk is. Met dit plan is daar rekening mee gehouden. Een aantal weken geleden is het bestuur van de kinderboerderij uitgebreid geïnformeerd. De nieuwe weide komt ten noorden van de kinderboerderij aan de andere kant van het Pad door Dalenoord - dus richting het appartementencomplex.

BOUWRIJP De tweede dierenweide aan de Rozelaar heeft al een tijdje een woonbestemming voor drie woningen. Deze weide is bezit van de gemeente, vandaar dat deze locatie in beeld kwam bij het Actieplan Sociale woningbouw. De 70.000 euro is nodig om de weide te verplaatsen, en om het terrein bouwrijp te maken en het aanleggen van een riool.

WADI Het verdwijnen van het groen, en de verstening die impact heeft op het afvoeren van water, wordt gecompenseerd met een wadi bij de nieuwe dierenweide. Daar komt een bruggetje overheen voor fietsers en voetgangers.

GRONDVERKOOP Uiteindelijk gaat de gemeente dit geld terugverdienen met de grondverkoop aan LekstedeWonen. Deze corporatie gaat dit bouwproject uitvoeren en heeft een conceptplan voor 10 appartementen in de maak.

De grondverkoop levert de gemeente 150.000 euro op. Er moet wel eerst een bestemmingsplanwijziging komen om van 3 woningen naar 10 appartementen te komen.

INLOOPAVOND LekstedeWonen en de gemeente houden op donderdag 6 december tussen 18 en 20 uur in het Gemeentehuis een inloopavond voor omwonenden. Daar is het voor inwoners mogelijk om het schetsontwerp te bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie