Sherida met haar moeder, haar zwager en zijn moeder
Sherida met haar moeder, haar zwager en zijn moeder Kuun Jenniskens

Woningbouw op CNV terrein

20 oktober 2018 om 07:32 lokaal

ODIJK Vorige week werd de inloopavond voor de 21 woningen die aan de Oude Haven in Odijk worden gebouwd, druk bezocht. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nog tot 1 november ter inzage. Via plattegronden en verbeeldingen werd het plan gepresenteerd.

Kuun Jenniskens

Gecombineerde Bunnikse Vastgoedbedrijven (GBV) gaat deze woningen bouwen na sloop van het voormalige kantoorgebouw van de CNV, dat al een aantal jaren leeg staat. Bart de Rijk zegt namens GBV dat hij hoopt in het tweede kwartaal van 2019 te kunnen starten met de bouw. De bewoners zouden de nieuwe woningen - mits alles volgens plan verloopt - eind 2019 kunnen betrekken.

Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, tweekappers en herenhuizen. En daarnaast ook uit zes kleinere sociale huurwoningen, die Lekstede Wonen gaat beheren.

Vanuit de buurt is er veel belangstelling voor de inloopavond, maar ook van toekomstige kopers.

Ook is een Odijkse familie aanwezig die teleurgesteld is. Net als in Het Burgje, waar een middenwoning 370.000 euro kost, zijn ook hier de woningen te duur voor Sherida Byker (24 jaar). Ze is een echte Odijkse en wil er graag wonen. ,,Wij wonen nu noodgedwongen in Bunnik, maar willen graag terug naar Odijk. Mijn man en ik zijn tweeverdieners, maar toch kunnen we dit niet betalen. En voor een sociale huurwoning verdienen we weer teveel. Mijn zus zit in hetzelfde schuitje, en ook veel vrienden van ons komen hier niet aan een woning.” Sherida heeft haar situatie meermalen bij politiek en bestuur kenbaar gemaakt: ,,Want er moet echt iets veranderen.”

Woningen langs de Oude Haven met links zes kleinere sociale huurwoningen, die Lekstede Wonen gaat beheren
Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, tweekappers en herenhuizen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie