Reiki op Bunninchem

19 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Op donderdag 11 januari kwam Josine Pennings van Reikipraktijki naar Bunninchem om gratis Reikibehandelingen te geven aan de bewoners. De bewoners konden zich inschrijven voor een behandeling en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De ruimte was met mooie doeken, kussentjes en bloemen omgetoverd tot een sfeervolle behandelruimte. Een bewoonster vertelde dat ze het fijn vond. Ze voelde een verlichting van de aanhoudende pijn in haar schouders en nek. Een andere mevrouw die erg onrustig was, werd rustiger en zei het ook haar man zo te gunnen. Josine zelf was onder de indruk van de bewoners. Van hun kracht. Hun verhalen. En ook van de pijn waar sommigen dagelijks mee leven. Ze zei dankbaar te zijn dat ze kon bijdragen aan verlichting hiervan. Een bijzondere ochtend, aldus mevrouw Pennings. Josine Pennings is in 2016 in Bunnik komen wonen en heeft hier haar haar eigen Reikipraktijk.

Het Reiki-aanbod in Bunninchem kwam tot stand op de Beursvloer van 2017 en was een laagdrempelige gelegenheid voor de bewoners om gratis Reiki te ontvangen. Reiki kan helpen bij klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Daarnaast is een behandeling ook rustgevend.

En dat Reiki ook in Bunninchem geen onbekende is, bleek uit het verhaal van een medewerker. Ze vertelde dat ze iedere avond Reiki geeft aan een dame zodat ze rustiger de nacht in gaat.

Wilt u ook ervaren hoe het is om Reiki te ontvangen of wilt u het zelf leren? Kijk dan voor informatie op www.reikipraktijki.nl. Of heeft u ook een hobby waar u bewoners van Bunninchem kennis mee wilt laten maken? Neem dan contact op met Christine van der Male, Leefpleziercoach van QuaRijn, via c.vandermale@quarijn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie