Hoe zou jij het willen? een avond over afscheid en rituelen

Lokaal nieuws

De rituelen rond de dood veranderen de laatste decennia sterk. Mensen zoeken naar nieuwe vormen om tot een persoonlijk afscheid te komen. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je inhoud en vorm aan het afscheid? Wat kan een uitvaartverzorger daarin betekenen en wat is de meerwaarde van een ritueelbegeleider? Karin Menken en Marjan van Wiggen laten met ervaringsverhalen, inspirerende teksten en livemuziek zien wat er mogelijk is.

Karin Menken, Levenswending ritueelbegeleiding

Rituelen helpen om betekenis te geven aan een gebeurtenis. Een goed uitgevoerd ritueel zorgt voor verdieping en verbinding. Het biedt nieuw perspectief. Samen zoeken we naar een rode draad of persoonlijk symbool die de essentie van de overledene weergeeft. Dit vertalen we naar betekenisvolle woorden, handelingen en muziek. Ieder ritueel is uniek.

Meer informatie: www.levenswending.nl

Marjan van Wiggen, Uitvaartzorg

Ieder mens heeft recht op een uitvaart die bij hem of haar past. Ook voor u als nabestaande is het belangrijk dat u op een goede en eigen manier afscheid neemt. Daar heeft u ruimte en tijd voor nodig. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden om uw eigen invulling te geven aan de uitvaart. Een goed afscheid is een eerste stap in het rouwproces.

Meer informatie: www.uitvaartzorgopmaat.nl

De toegang voor deze avond is gratis.

Graag vooraf aanmelden via info@levenswending.nl

advertentie