Skatepark wordt aangelegd

29 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Odijk krijgt een nieuw skatepark! Het wordt aangelegd naast De Schoudermantel (achter het gemeentehuis). In plaats van de oude half pipe, die in november werd gesloopt, komen er nu verschillende lage skate-elementen waar jongeren met hun skateboard, step en skates op kunnen sporten. Wellicht wordt dit in de toekomst nog uitgebreid met buitenfitness apparaten.

Het project werd in gang gezet nadat de gemeente Bunnik had aangegeven dat het tijd werd voor iets nieuws op de plek van de oude halfpipe. Er zijn toen een jaar lang gesprekken geweest met een groep skatende jongeren uit Bunnik, die samen met het Jongerenwerk een plan hebben gemaakt.

Het park wordt voor een groot deel gefinancierd door de Gemeente Bunnik. Daarnaast hebben de jongeren een aanvraag gedaan bij het Bunnik Aan Zet Fonds en dat is gelukt. De skatemanifestatie in oktober, waar zo'n 80 kinderen kwamen die al rollend en skatend lieten zien dat ze graag een skatepark wilden, heeft daar zeker aan bijgedragen! Ook zijn er nog enkele particuliere giften binnengekomen. Daarmee is de financiering helemaal rond. Het beton wordt binnenkort gestort en we hopen dat het nieuwe skatepark in het voorjaar van 2018 klaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie