Bunnik startklaar om te strooien en sneeuwschuiven

27 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Vanaf 1 november staan de strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn meerdere routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de website van de gemeente (www.bunnik.nl).

PLAN Gemeente Bunnik heeft een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer welke wegen worden gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met METEO-consult in Wageningen en stuurt zelf gladheid-coördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen nauwgezet aangestuurd.

ZOUTVOORRADEN In de zoutloodsen van RMN ligt voor dit seizoen een voorraad van ruim 500 ton strooizout. Deze voorraad wordt gedurende het seizoen continu aangevuld. Bij een gemiddelde winter, zoals afgelopen seizoen, is deze hoeveelheid meer dan toereikend. In Bunnik is vorig jaar 35 keer uitgerukt en 264 ton zout gestrooid.

HOOFDWEGEN EERST Bij (dreigende) gladheid worden eerst hoofdwegen, fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen gestrooid en sneeuwvrij gemaakt. Als de gladheid langer aanhoudt wordt er zo nodig een aanvullende route gereden.

ZOUTKISTEN Op verschillende locaties plaatst de gemeente zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op de website van de gemeente.

Als er gestrooid is kan het wegdek nog steeds (plaatselijk) glad zijn. Weggebruikers doen er verstandig aan hun rijgedrag en snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie