Lezing Groei& Bloei 'Bollen op glas'

Lokaal nieuws

ZEIST We kunnen niet wachten tot het voorjaar er weer aan komt, als tegen februari de eerste bolletjes gaan bloeien en we de tuin weer in kunnen. Er al eens aan gedacht dat diezelfde bolletjes al veel eerder kunnen bloeien? In december? Tijd om het eens over het wonderbaarlijke fenomeen van bloembollenglazen te hebben.

Patricia Coccoris zal hierover van alles vertellen en laten zien tijdens de lezing op dinsdag 17 oktober aanstaande. Alle bloembollen kunnen in principe zowel binnen als buiten tot iets moois komen. Behalve hyacinten kunnen ook tulpen, narcissen, krokussen, ja zelfs sneeuwklokjes voor winterse verrassingen zorgen. En waarom dan op glazen? Deze leveren een ongelofelijk spektakel op, elke week verandert het wortelstel van zo'n bloembol. En dan alle grappige kunstjes die je met zo'n bloembol uit kunt halen, te veel om op te noemen en allemaal binnenshuis. Het is wel oppassen geblazen, want volgens Patricia Coccoris is bloembollen op glas laten groeien een gevaarlijke hobby, sommige mensen weten van geen ophouden! Na deze lezing, die korter zal duren dan de in totaal anderhalf uur die wij normaal gewend zijn, stelt Patricia Coccoris u in de gelegenheid een glas dat u mee heeft genomen van huis aan haar te tonen en haar hierover desgewenst vragen te stellen.

Locatie: Bijgebouw Noorderlicht kerk aan de Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist. Aanvang 20.00 uur. Toegang: leden en één introducé gratis op vertoon van de ledenpas. Niet-leden betalen € 4,00 p.p.

advertentie
advertentie