KrommeRijnConcerten 2017-2018

29 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De organisatie van de Kromme Rijn Concerten is trots dat ze dit jaar weer een prachtig programma kunnen presenteren. Muzikanten die langs de grote internationale podia trekken doen ook onze Oude Dorpskerk aan.

Pianiste Sophiko Simsive uit Tbilisi in Georgië heeft sinds zij 11 jaar is al vele grote concertpodia in Europa bespeeld. Zij won het Prinses Christina Concours, de Yamaha Piano Competition, de publieksprijs van de Young Pianist Foundation Competition en de GrachtenfestivalPrijs. Sinds vorig jaar volgt ze een Master aan Yale School of Music in de VS. 3 juni zal zij het seizoen afsluiten met het Arto ensemble.

Op 22 april verwelkomt men megaster Roberta Alexander, die deze maand nog in de Nationale Opera zingt, en dit seizoen ook te horen is in The Metropolitan Opera in New York en La Scala in Milaan.

11 maart komt internationaal gelauwerd celliste Ella van Paucke, die onlangs nog de Grachtenfestivalprijs won, spelen met haar vader, trompetist Cyrille van Poucke, en broer pianist Nicolas van Poucke.

10 december kunt u genieten van jonge strijkers ensemble De Fancy Fiddlers, het broednest van Nederlands viooltalent.

De start is zondag 8 oktober met het eerste concert van dit seizoen: Het Barbican String Quartet uit Londen bestaat uit Yoanna Padrovna op cello, Christoph Slenczka op de altviool, Timothy Crawford op de viool en onze oud-dorpsgenote Amarins Wierdsma op de eerste viool. Zij spelen strijkkwartetten van onder andere Mozart, Beethoven en Benjamin Britten.

De concerten vinden plaats in de Oude Dorpskerk om 15.00 uur.

Voorafgaand aan de concerten houdt muziekhistoricus Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk om 13.45.

Entreeprijs: €20 incl. pauzedrankje in de Witte Huisjes. Jeugd t/m 18 jaar en studenten hebben vrije toegang.

Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie