start van groepen voor kinderen en jongeren van ouders met psychische en of verslavingsproblemen

Lokaal nieuws

Jellinek start nieuwe doe- en praatgroepen voor kinderen of jongeren (KOPP/KVO)

Voor kinderen en jongeren waarvan een ouder psychische problemen of een verslavingsprobleem heeft, organiseert de afdeling preventie van Jellinek de 'doe-praat'- groep en de groep 'Praten helpt!'. De groepen vinden plaats in Utrecht en starten in de eerste week van oktober.

Doel van deze groepen is om kinderen en jongeren herkenning, begrip en steun bij elkaar te laten vinden. Tijdens de groep ontmoeten ze kinderen en jongeren die hetzelfde meemaken, kunnen ze allerlei vragen stellen en krijgen ze tips hoe ze ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zo leren ze omgaan met de situatie thuis. Elke bijeenkomst bestaat uit een 'doe-gedeelte' en een 'praat-gedeelte'.

De Doe- en praatgroep voor kinderen (8-12 jaar) start op maandag 2 oktober 2017 of op woensdag 11 oktober van 15.30 tot 17.00 in Utrecht

De jongerengroep 'Praten helpt!' (12- 16 jaar) gaat van start op 5 oktober van 16.30 tot 18.00 uur. Beide activiteiten zijn in Utrecht.

Ook in Amersfoort en Bunschoten draaien deze groepen, meer informatie kunt u vinden op https://www.jellinek.nl/familie-en-omgeving/familie-en-vrienden/kinderen-verslaafde-ouders-kopp-kvo/

Deelname aan de groep is gratis en een verwijzing is niet nodig. Aanmelden kan via koppkvo@jellinek.nl of 088-5051220. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.

De jongerengroep is onderdeel van het KOPP/KVO preventieprogramma, uitgevoerd door Jellinek en/of Indigo

advertentie