Lezing Ad van Liempt

Lokaal nieuws

UTRECHT / BUNNIK Dinsdag 5 september vertelt Ad van Liempt in een lezing bij Rode Kruis Utrecht over het Jubileumboek 'Hier om te helpen - 150 jaar Nederlandse Rode Kruis'. In dit boek hebben Ad van Liempt en Margot van Kooten de geschiedenis van het Nederlandse Rode Kruis pakkend beschreven. Dit boek, gebaseerd op veel nooit eerder gebruikt materiaal, werpt licht op de vergeten helden en heldinnen van het Rode Kruis, die huis en haard verlieten om ver weg of dichtbij hun medemensen te helpen. Het boek, geïllustreerd met meer dan honderd bladzijden uniek fotomateriaal, toont hoe het Rode Kruis zich heeft ontwikkeld tot de organisatie anno nu.

Deze lezing wordt georganiseerd door Rode Kruis Utrecht in samenwerking met Bruna Nachtegaalstraat Utrecht. Bruna verzorgt deze avond de boekverkoop. Na de lezing signeert Ad van Liempt zijn boek voor belangstellenden.

Voor en na de lezing kunnen bezoekers van de lezing ook de speciale Rode Kruis jubileumtentoonstelling bekijken. De tentoonstelling is gemaakt in het kader van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis. Met beeldschermen zijn verhalen in beeld gebracht van Rode Kruisvrijwilligers toen en nu; helden en heldinnen die een rol van belang speelden in de geschiedenis van het Rode Kruis. De tentoonstelling reist daarna verder door Utrecht.

Aanmelden

De toegang is gratis, maar aanmelding is verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Graag inschrijven voor 1 september a.s. via info@rodekruisutrecht.nl, onder vermelding van het aantal personen. U bent van harte welkom!

Lezing jubileumboek 'Hier om te helpen' - Ad van Liempt

Rode Kruis Utrecht, Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht. Inloop: vanaf 19.00 uur, lezing van 19.30 tot 20.30 uur. Daarna boekverkoop en gelegenheid het boek te laten signeren

Afsluiting avond: 21.00 uur. Toegang: gratis, opgeven noodzakelijk

advertentie