Open dag Ezelsociëteit

Lokaal nieuws

ZEIST Op zondag 20 augustus houdt de Ezelsociëteit haar jaarlijkse open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om de ezels te bezoeken, hun stallen te bekijken en mee te toen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Deze keer is er ook een officieel programma-onderdeel: om 14.00 uur opent Koos Jansen, burgemeester van Zeist, de nieuwbouw.

ACTIVITEITEN Het Schimmentheater 'Licht in het Donker' geeft door de hele dag heen leuke en mooie workshops, voor een kleine prijs, voor kleintjes én volwassenen. De opbrengst is geheel voor het ezelwerk van de Stichting. www.schimmentheater.nl.

De winkel is open met een gevarieerd assortiment aan artikelen die allemaal iets te maken hebben met ezels.

U kunt meedoen aan de loterij. De hoofdprijs is een ezelwandeling met lunch voor 2 personen.

Bram's Pannenkoeken Bakfiets is om 10.00 uur al in bedrijf. In voorgaande jaren een doorslaand succes bij jong en oud. Bram schenkt een gedeelte van zijn opbrengst aan de Ezelsocieteit.

U kunt tekenaar Martin van Thiel aan het werk zien.

Sobroso verzorgt Zuid-Amerikaanse muziek.

Bezichtiging van de stallen waarvan de bouw mogelijk is gemaakt door giften van particulieren, fondsen en de gemeente Zeist.

De Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming en Dierenpolitie is aanwezig met een stand, de Faculteitskliniek Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is present en - voor het eerst- Akka's Ganzenparadijs. Koffie en thee met toebehoren worden gesponsord door Hotel Restaurant Oud London Zeist.

OFFICIËLE OPENING Om 13.55 uur begint het officiële deel met een welkomstwoord. Daarna houdt burgemeester Koos Jansen een korte toespraak, waarna hij de stallen officieel zal openen. Dieske, een van de vaste ezelbewoners van de Ezelsociëteit, helpt hem daarbij. Tot slot spreekt Nico van Leeuwen, vice-voorzitter van de Stichting Bouwstenen voor Dierenbescherming. Aansluitend wordt het gezelschap rondgeleid door de nieuwe stallen.

KOM KIJKEN Hebt u wat met ezels? Of wilt u eens kennismaken met deze heel bijzondere viervoeters? Kom 20 augustus langs bij de Zwitsersekade 5 om ze van dichtbij te bekijken, te ruiken en aan te halen. Vrijwilligers staan klaar om u te vertellen over hun leven en uit te leggen hoe de verzorging van ezels in zijn werk gaat.

UNIEK IN NEDERLAND De Ezelsociëteit vangt kwetsbare en bejaarde ezels op die vaak een zwaar bestaan van hard werken of verwaarlozing achter de rug hebben. Op dit moment wonen er zo'n 30 chronisch zieke en bejaarde ezels in Zeist en ongeveer 300 hebben een thuis gevonden elders in Nederland bij particulieren die de zorg overnemen. Volg het reilen en zeilen van de soos en zijn bewoners via facebook of www.ezelsocieteit.eu

advertentie
advertentie