Chef-kok Arjan Smit en kunstenaar Jaap Sinke bij MOA-Café

Lokaal nieuws

BUNNIK Een afgeschoten Schipholgans serveren in een restaurant. Een overleden tijger opzetten en tentoonstellen als kunst. Stuitend of duurzaam?

Chef-kok Arjan Smit van restaurant De Pronckheer en kunstenaar Jaap Sinke (van Darwin, Sinke & Van Tongeren en tentoonstelling TIER) hebben met elkaar gemeen dat ze dieren 'redden van de kliko'. Gestorven dieren die

anders zouden worden vernietigd, verwerken ze tot kunstwerk of gerecht. Beiden zoeken op deze manier de grenzen op van hun vakgebied. Dit gaat soms gepaard met heftige kritiek. Smits experimenten met ongebruikelijke

ingrediënten als spreeuw, zwaan en muskusrat kwamen hem op Kamervragen en

doodsbedreigingen te staan.

Tijdens MOA-Café gaat moderator en TIER-curator Sjors Swierstra in gesprek met Arjan Smit en Jaap Sinke over het zoeken naar esthetische, culinaire en morele grenzen, met als rode draad de vraag: wat is normaal? Ook is er net als altijd een muzikaal intermezzo en een literair-theatrale bijdrage van Salon Saffier.

[INFO] Vrijdag 25 augustus van 16.30 tot 18.00 uur. Toegang: € 17,50. Aanschuifdiner in de Veldkeuken 18.00 - 20.30 uur (€ 20,-) Let op: aanmelden is noodzakelijk. Mail naar info@moa.nl o.v.v. MOA-Café. Vermeld bij uw aanmelding ook of u gebruik wilt maken van het Aanschuifdiner.

[OVER MOA-CAFÉ] MOA-Café is een programma van MOA | Museum Oud Amelisweerd met bijzondere gasten, (live) muziek, literatuur en film. Het wordt georganiseerd in samenwerking met literair theater Salon Saffier. Tijdens tentoonstelling Tier staat MOA-Café in het teken van dieren.

[EXTRA: PRONCKHEER-DINER] Op 7 september, In de laatste week van tentoonstelling TIER komt Chef-kok Arjan Smit terug naar MOA | Museum Oud Amelisweerd. Samen met de Veldkeuken bereidt hij een

4-gangendiner met lokale producten en wild. Dit alles vanuit Arjans visie op duurzaam eten: 'road kill' en afgeschoten dieren kun je beter opeten dan weggooien. Biologische wijnkenner en importeur Ernst Hart stelt een

bijpassend wijnarrangement samen. *Kosten: 4-gangendiner voor € 49,50 p.p. (inclusief ontvangst en rondleiding MOA; exclusief drankarrangement). Programma: 18.00 -19.00 uur - ontvangst met drankje bij MOA en rondleiding tentoonstelling TIER. 19.00 - 21.00 uur - diner bij de Veldkeuken. Reserveren: via amelisweerd@veldkeuken.nl

advertentie