Komkommerapp

Lokaal nieuws

Komkommerapp

Steeds populairder: de buurtapp, ook in Bunnik en ook in de Oranjebuurt. Handig denk ik. Maar komt het misschien door de komkommertijd dat er toch wel onzinnige dingen op geplaatst worden? Van de week een bange buurtgenoot omdat er een hond door de straat en in haar tuin liep. En hij gromde! Een hulpvaardige buurtgenoot wist te melden dat het wellicht mijn hondje was, zijn naam en ons adres fijn gedeeld op de buurt-app. Nou loopt mijn oude hond nooit los, vroeger, toen hij nog jong en onbesuisd was sneakte hij er wel eens vandoor. Dan vond ik hem terug bij de steenhouwer op de Rijnzichtlaan, lekker dollen op het landje daar achter. Ook werd hij weleens teruggebracht door bakker Martin, wat een service...

Maar nee loslopen doet hij niet meer. Aan de lijn, de poes loopt dan gezellig mee (los). Verder dan bijna eind Rijzichtlaan komt zij niet, want daar zit kater P. In de zon op het stoepje voor zijn huis. En die jaagt haar luid blazend en grommend terug naar haar eigen huis. Zal ik daar een melding van maken op de buurt-app? Agressieve kater jaagt op poes? Nee hoor, ik lach erom.

Wel jammer dat het zo'n opschudding en zelfs bangheid veroorzaakt, een loslopende hond in de buurt. Een buurt waarvan je verwacht dat iedereen elkaar kent, dus ook een hond. Maar vooral jammer dat ik dan ook nog zo boos wordt om die app met Trippel, Kon. Emmastraat 3 erin. Liet ik me misschien ook meeslepen door de komkommertijd? Er zijn wel wat belangrijkere zaken én mensen in onze buurt om me mee bezig te houden. Dat ga ik dan maar gauw doen. Komkommeren laat ik dus maar even, zeker op de buurt-app!

advertentie
advertentie