Ingezonden brief

Lokaal nieuws

Waar een kleine gemeente groots in kan zijn!

Op zondag 25 juni was de eerste editie van Bunniks Ride, een sportieve wielertocht om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum op de Uithof. Begin volgend jaar opent dit ziekenhuis voor kinderen met kanker officieel haar deuren.

Wat begon als een ideetje van Chris de Graaf van C-VIS om met een man of veertig te gaan fietsen en daarna een visje te eten, groeide in een paar maanden uit tot bijna 250 deelnemers die 75 of 100 km fietsten voor het goede doel. Bijna 90% van de deelnemers kwam uit de gemeente of heeft een connectie met de gemeente Bunnik, bijvoorbeeld een compleet team van de BAM.

Vanuit &Wine werd enthousiast Bunniks Blond bier verkocht, er werden Mijlpaaltjes verkocht en we hielden een haringactie op Bunniks Fair. Maar ook de deelnemers gaven gul en organiseerden acties. Evert en Thea startten samen een sponsoractie en zorgden voor een bedrag van ruim 1.100 euro.

Ook het bedrijfsleven deed royaal mee. De Bunnikse Handels- en Industriekring organiseerde een veiling onder haar leden en zorgden voor 1.080 euro en voor negen 'motards'. Albert Heijn verzorgde voor alle deelnemers het eten en drinken bij de start, de verzorgingsplaats en de finish plus nog eens een goodiebag. De Fietsboetiek regelde een geweldige koffiecaravan. We mochten drie dagen lang een truck met oplegger lenen van de fa. Veldhuizen en een heftruck van het loonbedrijf Van der Tol. Onze lokale Regiobank doneerde gul en zorgde voor een start- en finishboog. Het Wapen van Bunnik regelde een professionele geluidsinstallatie voor onze DJ Jeroen en live verslaggever Johan.

Naast onze super-vrijwilliger Willem boden inwoners spontaan aan om mee te helpen om het voor de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken. Dankzij hun inzet verliep het evenement vlekkeloos en was alles perfect geregeld.

En, niet te vergeten de deelnemers. Soms maar nauwelijks tijd gehad om te trainen. Een aantal had nog maar een paar weken geleden een racefiets via Marktplaats gekocht of er eentje geleend. Onder leiding van onze 'wegkapiteins' ging iedereen er voor na het persoonlijke starts-signaal van onze burgemeester en Jippe.

De finish in het dorp werd een feestje en het 'visje eten' hielden we erin. Bij de finish ontving iedere deelnemer een roos van Flowerstudio Bloom en kon iedereen net zo veel kibbeling van C-VIS eten als hij maar wilde.

Het uiteindelijke resultaat was dat we een cheque van maar liefst 12.000 euro konden aanbieden aan de vertegenwoordigers van het Prinses Maxima Centrum.

Waar een kleine gemeente groots in kan zijn! Volgend jaar weer!

Twee zeer tevreden 'koersbazen': Chris de Graaf en Gerrit van Heusden

advertentie