Dit najaar Rots en Watertraining

29 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Odijk - Van 3 oktober tot en met 19 december 2017, op dinsdagen van 16.30 - 17.30 uur, organiseert Jongerenwerk De Schoudermantel in samenwerking met Beweegbeleving een Rots en Watertraining voor kinderen uit groep 7 en 8. Dat is een cursus waarin je leert sterker in je schoenen te staan.

De training is erg geschikt voor kinderen die het lastig vinden om op een effectieve manier voor zichzelf op te komen. Het doel van de training is dat je sterker in je schoenen komt te staan, je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen. Zo kun je beter omgaan met lastige situaties en kun je betere keuzes maken. Rots & Water gaat ook over zelfbeheersing, je leert o.a. woede en boosheid te beheersen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken. Ook leer je de grenzen van anderen te respecteren. Kortom heel handig om op een prettige manier samen te kunnen spelen, te werken en samen te leven.

Principes uit de zelfverdedigingssporten vormen de basis voor veel oefeningen, zoals: stevig staan, focus, ademhaling, lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik en zelfbeheersing. Kinderen leren enkele technieken uit de vechtsport. Ook praten kinderen (met elkaar) over de oefeningen, denken zij na over de eigen opstelling/houding en leren wat hun sterke en minder sterke punten zijn. De weerbaarheidstraining bestaat uit 10 lessen van 60 minuten (herfstvakantie en 5 december vrij).

De Rots & Water training wordt gegeven door Tobias Wijnmaalen. Tobias weet met zijn expertise kinderen aan te moedigen, fysiek het maximale uit zichzelf te halen en zet kinderen in hun kracht.

De cursus vindt plaats in De Schoudermantel, Singelpark 5 in Odijk. Meer informatie: www.schoudermantel.nl. Opgave bij Astrid Onderwater, aonderwater@schoudermantel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie