Starterscursus hardlopen

1 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Van 0 naar 10.000 meter in een jaar! Dat is heel goed mogelijk nadat je hebt deelgenomen aan de Start to Run cursus van de Loopgroep Bunnik, die op donderdag 11 mei begint. Jan Roording was in 2016 een van de deelnemers van deze beginnersgroep. Toen werd in 11 weken tijd de mijlpaal van 5 kilometer non-stop hardlopen behaald. Nu wordt in 7 weken een poging gedaan om de deelnemers 3 kilometer non-stop hard te laten lopen.

"Gezond bezig zijn onder goede begeleiding" is de ervaring van Jan. Het spreekt vanzelf dat meer bewegen goed voor iedereen is, maar hoe doe je dat dan? In 2016 kwam Jan in het Bunniks Nieuws een oproep tegen voor de beginnersgroep. Wat hem aansprak was de deskundige begeleiding en de recreatieve opzet. Ook wilde hij enkele kilo's kwijt. In de 11 weken was het soms best afzien; spierpijn en meerdere keren per week trainen. Toch is Jan blij dat hij heeft doorgezet en het heeft volgehouden. Omdat de training bestaat uit een combinatie van loopscholing (houding, stabiliteit) en conditieopbouw is de vooruitgang na enkele weken al groot. En ook de eerste afgevallen kilo's motiveren flink!

Jan heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de starters van dit jaar de 3.000 meter na de 7 weken zullen halen. "In een sportieve en gezellige sfeer samen hardlopen, wie wil dat niet?" Na de beginnerscursus is Jan lid geworden van de Loopgroep Bunnik en traint hij 2 a 3 keer per week in de mooie omgeving van Bunnik onder deskundige leiding. In september 2016 was de deelname aan Bunniks Mooiste een nieuwe mijlpaal. In maart 2017 volgde Om Odijk en nu doet Jan mee aan de Zomeravondcup. Jazeker, 10.000 meter in nog geen uur en dat binnen een jaar! Opgave voor de Start to Run cursus is nog mogelijk via het inschrijfformulier op de website www.loopgroepbunnik.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie