Gratis compost op recyclingstation

14 maart 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Inwoners van de gemeente Bunnik kunnen op zaterdag 25 maart, op vertoon van hun legitimatie, bij het Recyclingstation aan de Rumpsterweg 4 losse compost afhalen. Er zijn geen compostzakken verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat inwoners zelf de compost opscheppen en in zelf meegebrachte verpakkingsmiddelen mee naar huis nemen. De actie vindt plaats in het kader van de landelijke Compostdag 2017. Het recyclingstation is deze zaterdag als gebruikelijk geopend van 9.00 tot 12.00 uur. 

EERSTE SCHEP Om de landelijke Compostdag extra aandacht te geven is wethouder Erika Spil op zaterdag 25 maart om 9.00 op het recyclingstation aanwezig om de eerste losse compost te scheppen. Wethouder Erika Spil: "Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.".

NATUURLIJKE BODEMVERBETERAAR Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie