'Oerkracht': Winterzwemmen in de Kromme Rijn

5 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Voor wie zichzelf wil uitdagen is er eind deze maand 'Oerkracht' georganiseerd. Een adem- en koudetraining met als kers op de taart jezelf onderdompelen in rivier de Kromme Rijn in Amelisweerd.

Reacties op het verkwikkende evenement lopen steevast uiteen: 'O nee, ik peins er niet over' of 'Fantastisch, dit wilde ik altijd al eens doen'. Organisatoren Douwe van den Berg en Marieke Koesveld kunnen erom lachen. Koesveld: ' Als ademcoach bij Hollandse Indianen is mijn bijdrage volledig gericht op de ademhaling, de kou is voor mij ook best een drempel. Maar inmiddels weet ik uit ervaring hoe groot de kick is wanneer je weer staat op te warmen met een kop soep.'

Terug naar de basis door je te concentreren op je ademhaling en flinke kou geeft een krachtig gevoel en is ook nog eens erg gezond. Van den Berg zweert erbij. 'Ik mis het koude water wanneer het zomer is echt'. De Groninger is al jaren gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Op dit moment is hij de jongste instructeur van de Wim Hof Methode ter wereld en hij hoopt deze titel nog even te behouden.

De adem- en koudetraining zal 27 januari plaatsvinden op en rond Tuinderij de Volle Grond in Nieuw Amelisweerd. Een nieuwe oeroude ervaring voor iedereen, want de kunst is te leren ontspannen in het koude water en goed te blijven ademen. En bijkomend voordeel: 'De ontspanningstechnieken die je leert kan je ook in een drukke supermarkt of op kantoor toepassen', aldus de instructeurs.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie