SeniorWeb bestaat 20 jaar!

30 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK SeniorWeb, de organisatie die ouderen helpt om digivaardig te blijven viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. In 1996 zagen Ger Tielen, Frans de Jong en Alexander van de Kerkhof, de drie pioniers achter SeniorWeb, in hun omgeving dat ouderen soms vroegtijdig met pensioen gingen vanwege de automatisering, computerisering en het oprukken van beeldschermen. Betrokkenen dachten vaak 'Dit kunnen wij niet meer volgen, laat ons maar met vervroegd pensioen gaan'. Vanuit de gedachte dat dit onhoudbaar is en dat ouderen eigenlijk de technologische ontwikkelingen moeten blijven volgen, meemaken en erin moeten duiken is SeniorWeb tot stand gekomen. In Amerika bestond al een gelijksoortige organisatie SeniorNet. Tielen, de Jong en van de Kerkhof zijn naar Amerika gegaan om te kijken wat ze van SeniorNet konden leren.

Hoewel er doelstellingen zijn verschoven in de afgelopen 20 jaar is het principe 'senioren onderrichten andere senioren' altijd gehandhaafd. Inmiddels zijn er verspreid door het hele land ruim 3.000 vrijwilligers, ambassadeurs genoemd, actief in 414 leercentra waaronder Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk en Zeist. Deze leercentra werken intensief samen en zijn gehuisvest in de bibliotheek.

DIGITAAL CAFÉ Tijdens de Open Week van 16 tot en met 21 januari zijn leercentra extra open en hebben speciale activiteiten. Zo kunt u in Zeist kennismaken van Digiscopie, een speciale vorm van fotografie waarmee u bijvoorbeeld vogels haarscherp in beeld kunt krijgen. In Bilthoven en Bunnik helpen we u op weg met de eerste stappen in digitale fotografie: waar moet je op letten als je een camera koopt en hoe krijg je die foto's dan weer netjes op je computer of in een fotoboek? In Maartensdijk is er op vrijdag een camera-spreekuur. Op dinsdag is er in alle vestigingen een Digitaal Café waar u zonder afspraak kunt binnenlopen voor een korte vraag over uw digitale apparaat. En heeft u nog nooit een tablet gezien of ermee gewerkt? Dan is de bijeenkomst Thee, taartjes en tablets iets voor u. Met een lekker kopje thee en iets lekkers gaat u samen met een ambassadeur ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Op www.ideacultuur.nl/seniorweb is het gehele programma te lezen. Meer informatie en aanmelden: www.ideacultuur.nl of activiteiten@ideacultuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie