Bunnik over Bunnik: Bunnikse (beeld)verhalen

19 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK] Zin om deze donkere dagen rond kerst aan de slag te gaan met een verhaal, gedicht, fotoserie, filmpje of schilderij dat te maken heeft met je eigen woonomgeving (Bunnik, Odijk, Werkhoven of Rhijnauwen)? Of om iets wat je afgelopen jaren hebt gemaakt in te sturen voor Bunnik over Bunnik? Inwoners van 8 tot 88 kunnen mee doen. De sluitingsdatum is 9 januari, de laatste dag van de kerstvakantie. Vorige festival-editie riep de jury op om niet alleen de natuur en mooie gebouwen, maar ook het dorpsleven vast te leggen. Zo maakte Judith Pijnacker een fotoserie van de route van haar huis naar de supermarkt en won hiermee de aanmoedigingsprijs op het Bunnik over Bunnik festival. Een stimulans om meer te fotograferen!

ONDERWERP Breng een ode aan je favoriete plek of aan een bijzondere inwoner in Bunnik. Geef een inkijkje in de Bunnikse politiek of maak een (beeld)verhaal over je eigen straat, buurt of je vaste wandeling met de hond. Een verhaal mag fantasie zijn of werkelijkheid. Een spannende detective of een levensverhaal. Je kunt oral history optekenen, een bijzonder of alledaags verhaal van de bakker op de hoek, je buurman of een Bunniks familielid. Bij een schilderij of tekening kun je denken aan een landschap, dorpsgezicht, architectuurstuk, portret. Eigenlijk zijn alle genres mogelijk.

SPELREGELS Sommige mensen maken speciaal iets, anderen sturen een (beeld)verhaal in dat ze al hebben liggen. Per persoon zijn max. drie inzendingen toegestaan per categorie. De meeste mensen maken hun inzending alleen, maar je mag ook samenwerken. Een fotoreportage mag 3 tot 12 foto's bevatten die onder één titel worden aangeleverd. Een film moet 1-10 minuten lang zijn (incl. aftiteling). Ook fotofilms (bv. met muziek of interview) zijn welkom. Een verhaal mag max. 750 woorden (1,5 A4) lang zijn en een gedicht max. 250 woorden.

FESTIVAL Mail je (beeld)verhaal uiterlijk 9 januari naar bunnikoverbunnik@gmail.com of als het bestand groter dan 10 MB is via We transfer. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen. Tijdens de grote finale op 29 januari in het Waterliniemuseum presenteert Vincent Bijlo de beste inzendingen, afgewisseld met muziekoptredens, en worden mooie prijzen uitgereikt. Zie ook https://www.facebook.com/bunnikoverbunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie