INGEZONDEN BRIEF Bouwplan scholeneiland

9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Dat bouwplan op het scholeneiland in Bunnik…. Wat vind ik daar nou eigenlijk van? In het Groentje lees ik de laatste weken vooral veel over de tegenargumenten. Bij sommige kan ik me iets voorstellen (parkeren, derde bouwlaag) en anderen klinken als 'aan de haren erbij gesleept' (luchtvervuiling - echt?).

Maar elk verhaal heeft twee kanten, dus dan maar even googelen wat dan de argumenten vóór zijn, om een volledig beeld te krijgen. En wat vind je dan zoal:

Bunnik heeft een al lang bestaand tekort van ruim 60 plekken voor dementerende ouderen. Die mensen zie je niet snel bij een protestactie of raadsvergadering, maar verdienen onze zorg. Dit bouwplan voorziet daarin.

Volgens een huisarts wordt er steeds meer gevraagd van de 'eerste lijnszorg'. Dat is de zorg die huisartsen en andere zorgprofessionals dicht bij huis leveren. Die zorg wordt steeds uitgebreider, zodat Bunnikers minder snel naar duurdere specialisten in ziekenhuizen hoeven te worden doorverwezen. Zinvol, in een vergrijzende samenleving. En zorgprofessionals kunnen elkaar makkelijker vinden in een breed samengesteld gezondheidscentrum. Ik kan me voorstellen dat de Loswal onvoldoende ruimte biedt voor die kwaliteitsimpuls.

De bouw is vanaf het begin nodig geweest om met een deel van de opbrengst de nieuwe MFA te betalen. Hoeveel geld gaat het de inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven kosten als die bouw niet doorgaat?

Wat ik me ook afvraag: die mooie natuurspeeltuin bij de Anne Frankschool. Wat gebeurt daar nou mee in dit plan? Moet deze helemaal weg? Of alleen de ongeveer 30% waarvan bij de aanleg bekend was dat die binnen het gebied ligt dat bebouwd mag worden (volgens het bestemmingsplan uit 2010)? En kan de tuin niet gewoon met 30% worden uitgebreid langs de Pastoor Heggelaan? En de tuin bij de Camminghaschool, ligt buiten het schootsveld, toch?

Meerdere raadsfracties constateren dat de hele discussie over bouwen op het scholeneiland al in 2010 uitgebreid is gevoerd en heeft geleid tot een democratisch genomen besluit. De raad heeft toen de voors en tegens afgewogen en een besluit genomen met het algemeen belang voor ogen. Deze fracties zien geen nieuwe ontwikkelingen die het noodzakelijk maken om dat hele dure en tijdrovende proces opnieuw te doen. Dat soort procedurele argumenten zijn nooit erg populair. Maar het lijkt me in dit geval wel terecht.

Vriendelijke groet,

C. Huiden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie