Prima prestatie Gemzenturnsters

Lokaal nieuws

BUNNIK Afgelopen zaterdag had een groot deel van de selectieturnsters hun eerste wedstrijd van het seizoen. De Gemzen moest deze wedstrijd ook mede helpen organiseren, dus veel ouders en turnsters waren deze dag in de zaal om te helpen. Over het algemeen werd er goed geturnd. Veel turnsters turnden nieuwe onderdelen, dus het is altijd spannend of dit dan in de wedstrijd lukt.

Bij de pupil 1 kwamen Welmoed van Zanten en Ella Hassink in actie. Ella was dit jaar 2 niveaus omhoog gegaan, dus dat was al een prestatie op zich. Ook lukte vrijwel alle nieuwe onderdelen in de wedstrijd. Zij eindigde op een knappe 9e plaats. Welmoed heeft dit seizoen hard aan haar netheid gewerkt en dat was duidelijk te zien. Zij werd meteen beloond met een knappe 3e plaats. Bij de jeugd 1 kwamen Fenna Wijnen, Janniek Roodt en Amy Peek in actie. Helaas was er een fout gemaakt bij het aanleren van hun brugoefening, waardoor zij veel punten aftrek kregen. De respectievelijke 12e, 13e en 15e plaats was dan ook veel hoger uitgevallen als zij de juiste oefening hadden geturnd. Gelukkig hebben ze binnenkort nog een kans om te laten zien waar ze horen. Fenna had wel de hoogste score op balk van iedereen, een terechte beloning voor haar harde trainen, juist op dit onderdeel. Janniek had de 3e score op sprong en Amy herpakte zich goed na een moeilijke start van de wedstrijd. Bij de junioren werd Lotte Kamerling erg knap 2e met een prachtige vloeroefening, waarvoor zij de hoogste score kreeg. Coos van Est kreeg een medaille voor haar 4e plaats. Mila van Leipsig werd 14e met een mooie score op balk en Sanne vd Linde werd 18e met een mooie score op vloer. Bij de senioren werd Lara Schippers knap 2e met een eerste plaats op brug. Elja Kotte kreeg een medaille voor haar 4e plaats en werd 2e op sprong. Clarion van Zanten turnde stabiel en werd 7e. Judith v Eck werd 8e met een mooie vloeroefening. Noor van Vuuren eindigde als 13e en werd 2e op vloer.

Marit Bruggemann eindigde net naast het podium op een 5e plaats met een mooie score op vloer. Over het algemeen was Gemzen tevreden met de prestaties en kunnen de puntjes op de i gezet gaan worden voor de volgende wedstrijd.

advertentie