Vitras nomineert mantelzorger voor gemeente Bunnik binnen 'Samen Trots' campagne

Lokaal nieuws

Vandaag, op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, heeft Vitras voor alle 13 gemeenten in haar werkgebied een mantelzorger genomineerd. Voor de gemeente Bunnik is dat J.M. Hersbach-De Lang.

Hiermee zet zij symbolisch de ruim 4 miljoen mensen en 400.000 vrijwilligers in Nederland die regelmatig voor een ander zorgen, in het zonnetje. Met de campagne 'Samen Trots' geeft Vitras aan hoe belangrijk mantelzorgers zijn bij de zorg voor cliënten, die daarbij samenwerken met professionele zorg.

Vitras geeft haar mantelzorgers graag de waardering die ze verdienen. Binnen het landelijke thema 'Mantelzorg doe je samen' heeft zij de campagne 'Samen Trots' ontwikkeld waarbinnen cliënten aan hun mantelzorgers hun trots kunnen laten zien. Tot eind oktober konden zij hun mantelzorger(s) nomineren via de site vitras.nl/samentrots.

Mantelzorg als onmisbare schakel

Mantelzorgers zijn mensen die zich naast hun vaak vaste baan gemiddeld 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden inzetten voor een zieke naaste. Vitras ziet mantelzorgers als onmisbare schakels die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van hun medemens en directe naasten. Dat vraagt om een goede afstemming tussen professional en mantelzorger. Belangrijk is om mantelzorgers in een vroeg stadium te ondersteunen om hun werk vol te houden. Soms komt daar zelfs professionele hulp bij kijken. Vitras heeft daarom voor mantelzorgers een pakket aan diensten ontwikkeld (zie: www.vitras.nl/samentrots).

Nominatie met uniek geschenk

Binnen de gemeente Bunnik heeft Vitras J.M. Hersbach-De Lang genomineerd. Omdat alle mantelzorgers feitelijk een nominatie voor hun waardevolle werk verdienen, vond dit plaats op basis van loting. Om dit te vieren, krijgt J.M. Hersbach-De Lang een Vitras tulpje opgespeld en ontvangt daarnaast, net als andere mantelzorgers van cliënten van Vitras, het unieke Mantelzorg Dagboek. Een boek waarin de relatie tussen mantelzorger en cliënt wordt ondersteund met relevante informatie, mooie gedichten, nuttige adressen en handige notitiepagina's.

Rond 10 december wordt vanuit de genomineerden uiteindelijk de winnaar van de campagne 'Samen Trots' geloot en beloond met een verzorgde fotoshoot.

advertentie