Bunnik over Bunnik

Lokaal nieuws

BUNNIK Inwoners van 8 tot 88 jaar zijn welkom om mee te doen aan de schilderworkshop die in het kader van (beeld)verhalenfestival Bunnik over Bunnik wordt georganiseerd. Neem voor deze workshop een foto of schets mee van een karakteristiek element uit je woonomgeving (Bunnik, Odijk of Werkhoven, Rhijnauwen). Aan de hand van dit inspiratiemateriaal ga je schilderen in acrylverf op doek. Docent is beeldend kunstenaar Wendy Kranendonk, die al jarenlang les geeft vanuit Atelier Indigo en in haar beeldend werk de groene omgeving van Bunnik als voorbeeld gebruikt.

Tijdens de vorige festival-editie schilderden de deelnemers een indrukwekkende verzameling Bunnikse landschappen, dorpsgezichten, stillevens en één portret bij elkaar. Ook toen werkten de deelnemers op basis van een meegebrachte foto van een favoriete Bunnikse plek. De één bracht een foto mee van de folly met het appeltje bij de Niënhof, de ander een schets van een aardappelveld waar ze als kind al aardappels rooide met haar familie, en een andere deelnemer had op haar smartphone het weidse zicht op de Kromme Rijn bij Odijk waar ze altijd hardloopt langs het jaagpad. Maar iets anders kan natuurlijk ook, want iedereen beleeft zijn omgeving op een andere manier. Zondagmiddag 20 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Barbaraschool.

[WORKSHOP FILM MAKEN] Filmmaker Wim Zagt geeft op zondagmiddag 27 november van 13.30 tot 17.00 uur in het Waterliniemuseum bij Fort Vechten de workshop film maken.

[INSCHRIJVING] Deelname aan een workshop kost 5 euro > 18 jaar en 3 euro < 18 jaar. Meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com of www.facebook.com/bunnikoverbunnik.

advertentie