Het haasje

Lokaal nieuws

Dat Bunnik gonst van de konijnen is bekend, maar heeft u er misschien ook wat wankele hazen tussen gezien? Hazen die bewegen alsof ze dronken zijn? Nou, dat kan kloppen, in het gebied rond de Kromme Rijn heerst hazenpest, een besmettelijke ziekte, ook voor mensen. Hazenpest steekt in Nederland af en toe de kop op. Hazen met de pest zijn behoorlijk de weg kwijt, onachtzaam en zijn uiteindelijk zelfs gemakkelijk te pakken. Dan zijn ze het haasje.

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, heeft onze wethouder waarschijnlijk gedacht toen hij de plannen van ontwikkelaar GBV presenteerde aan de gemeenteraad. De gemeenteraad vindt de onderbouwing van de plannen voor 21 woningen op het CNV terrein echter veel te mager en veegt het concept resoluut van tafel. Nog even geen woningen dus op de hoek van de Oude Haven met de Singel in Odijk.

Nog een plek waar ze voorlopig niet gaan bouwen; de Rijnseweg in Odijk. De gemeenteraad gaat nee zeggen tegen de bouw van een loods. Ze vindt de loods te groot en is ontevreden over het raadsvoorstel. De stukken zijn onvolledig. De wethouder wacht waarschijnlijk nog steeds op de 3D-tekening van de aanvrager.

Ik durf het haast niet te zeggen, maar er zijn nog meer plannen van de wethouder in de prullenbak verdwenen. De Bunnikse Bomenvisie en de Bomenverordening hebben het ook niet gered. De raad vindt het twee verwarrende documenten en vindt dat de wethouder in omgekeerde volgorde werkt, want wat komt nu eerst; een Bomenvisie of een Groenvisie?

Het zit de wethouder echt niet mee. De kwestie snippergroen sluimert nog door bij de Raad van State en hij is intussen druk aan het bellen met aannemers om de asbestverontreiniging bij de oude spoorovergang op te ruimen. De portefeuilles van de wethouder lopen over en de hoofdpijndossiers nemen daarbij epidemische vormen aan. Als je onachtzaam bent, dan word je nou eenmaal hard aangepakt. Dan ben je het haasje. Wat zal hij er de pest in hebben!

Wouter de Kleyn

advertentie