Ruim 1.550 deelnemers aan groepsaankoop zonnepanelen

4 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Tot op heden ruim hebben ruim 1.550 geïnteresseerden zich ingeschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie die geïnitieerd is door Utrechtse gemeenten. Op 9 november sluit de inschrijving voor deze actie. Inwoners van de provincie Utrecht hebben dus nog enkele dagen de tijd om zich gratis en vrijblijvend te laten informeren over zonnepanelen.

Het aantal inschrijvingen is belangrijk voor de prijs van het zonnepanelensysteem. Hoe hoger het aantal inschrijvingen, hoe scherper de prijs. De prijs van het aanbod wordt op 10 november bepaald middels een veiling onder vooraf gekwalificeerde leveranciers. Gemiddeld bespaarden deelnemers door eerdere groepsaankopen van SamenZonneEnergie €950,- op de aanschafprijs van hun systeem.

Veiling onder gekwalificeerde leveranciers

De zonnepanelenleveranciers die meebieden in de veiling mogen niet zomaar meedoen, maar doorlopen eerst een uitgebreid kwalificatieproces. "Kwaliteit staat altijd voorop", laat Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie weten. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet alle deelnemers een aanbod voor een zonnepanelensysteem op maat.

Financieel aantrekkelijk én een duurzame keuze

De interesse in het opwekken van eigen duurzame energie is begrijpelijk. Gemiddeld verdienen zonnepanelensystemen zich in 6 tot 10 jaar volledig terug en de systemen gaan minimaal 25 jaar mee. Een investering in zonnepanelen rendeert daarom aanzienlijk beter dan een gemiddelde spaarrekening. Bovendien wekken zonnepanelen groene stroom op, waardoor een zonnepanelen-eigenaar bijdraagt aan een duurzamere omgeving.

Laatste week om nog mee te doen!

Wie zich nog wil aansluiten bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich deze week nog gratis en vrijblijvend inschrijven. Dit kan uiterlijk woensdag 9 november via www.SamenZonneEnergie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie