Brandende vragen? Stel ze aan VRU brandweer via WhatsApp!

7 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK 75% van de woningbranden in de regio Utrecht begon in het 2e kwartaal van 2016 bij de schoorsteen, een elektrisch apparaat of in de keuken. Weet u hoe u zo´n brand kunt voorkomen? VRU brandweer beantwoord nu uw vragen ook via WhatsApp: 06-12 95 85 99.

De brandweer VRU gaat in gesprek met u

24 uur per dag kunt u uw vragen over het voorkomen van brand in en om huis stellen. Uw vragen worden tijdens kantooruren beantwoord door brandveiligheidsexperts. Ivonne Vliek, programmamanager Stimulerende Preventie: "We willen het de inwoners van de provincie Utrecht zo eenvoudig mogelijk maken om hun vragen over het voorkomen van brand bij VRU brandweer neer te leggen. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen mensen op ieder moment van de dag hun vraag aan VRU brandweer stellen." Een logische aanvulling op de huidige informatiekanalen van VRU brandweer als telefoon, e-mail, Facebook, Twitter en www.vrubrandweer.nl. Ivonne: "Allemaal met als doel de brandveiligheid en het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten. Want de brandweer kan het niet alleen. Mensen kunnen zelf zorgen dat brand wordt voorkomen door bijvoorbeeld elektrische apparatuur goed te onderhouden en overbelasting, vuilophoping en schade aan apparatuur te voorkomen. Wij helpen hen graag door alle vragen hierover te beantwoorden."

Geert-Jan Rijsterborgh, één van de brandveiligheidsexperts van VRU brandweer, is enthousiast: "Voor een korte vraag is WhatsApp ontzettend handig. En het biedt extra mogelijkheden. Twijfelt u of uw rookmelder op de juiste plaats hangt? Of uw wasdroger nog wel zo brandveilig is? Maak een foto of korte video met uw telefoon, stuur 'm door en ik kan u nóg beter helpen."

Van inloopspreekuur naar WhatsApp

Met de start van WhatsApp komen de inloopspreekuren in de brandweerkazernes op de eerste maandagochtend van de maand te vervallen. De inloopspreekuren trekken te weinig bezoekers omdat deze maar een beperkt aantal uren per maand open zijn. Dit weegt niet op tegen de inzet van de vele brandveiligheidsexperts. WhatsApp is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en 9,5 miljoen Nederlanders zijn gewend ermee te communiceren. Een logische uitbreiding van de dienstverlening.

Brandveiligheid: een taak van ons allemaal

VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App naar: 06-12 95 85 99. Heeft u geen WhatsApp? Of heeft u een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan met ons contact op via: T 088 878 1000 of E voorlichting@vru.nl

Veiligheidsregio Utrecht (VRU)

De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie