Goed voorbereid op 'keukentafelgesprek' met Persoonlijk Plan

Lokaal nieuws

BUNNIK Op vrijdag 16 september aanstaande vindt in de bibliotheek in Wijk bij Duurstede een gratis workshop plaats voor inwoners van gemeente Bunnik die zorg of ondersteuning nodig hebben. De workshop is niet alleen bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben en hierover een 'keukentafelgesprek' krijgen, maar ook voor hun omgeving zoals mantelzorgers, familie en vrijwilligers. De workshop biedt een extra steun in de rug in de voorbereiding op het gesprek.

Keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek is het persoonlijke gesprek dat je voert op het moment dat je ondersteuning nodig hebt om thuis te kunnen wonen en mee te doen in de samenleving. Een keukentafelgesprek vindt plaats nadat je zelf een melding hebt gedaan bij het Centrum voor Elkaar, het Centrum voor Elkaar neemt dan contact met je op. Het kan ook zijn dat je contact hebt met het Centrum voor Elkaar, omdat je al een indicatie hebt die binnenkort verloopt. De aangeboden workshop helpt je in de voorbereiding op zo'n keukentafelgesprek.

Marieke Runneboom, teamleider Centrum voor Elkaar van Gemeente Bunnik, vertelt: "Natuurlijk kunnen mensen ook zonder voorbereiding bij het Centrum voor Elkaar terecht. Toch zien we dat inwoners het erg prettig vinden om zich goed voor te kunnen bereiden en alvast na te denken over wat zij nodig hebben bijvoorbeeld met een Persoonlijk Plan. De gratis workshops, aangeboden door Zorg Verandert, vinden we daarom een geweldig initiatief."

Workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan'

Vrijdag 16 september

09.30 - 15.00uur

Bibliotheek Wijk bij Duurstede (Karel de Grotestraat 61)

Aanmelden vóór 1 september

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leren de deelnemers om beter te verwoorden wat zij belangrijk vinden in hun leven, welke zorg of ondersteuning zij daarbij nodig hebben en hoe deze er volgens hen uitziet. Dit vormt de basis voor het persoonlijk plan. Het plan biedt een leidraad en houvast voor het keukentafelgesprek. In het tweede deel van de workshop oefenen de deelnemers het keukentafelgesprek zelf.

Aanmelden

Deelname is gratis, inclusief lunch. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 1 september 2016 via www.zorgverandert.nl/overzicht-workshops. De workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan' is ontwikkeld door Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in).

advertentie