22 juli 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Vaartocht met de Krommerijnder

De Krommerijnder is een nagebouwde trekschuit. Dit type schepen voer vroeger stroomafwaarts over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Utrecht.

De bouw is eind juli 2013 gereed gekomen. De boot wordt aangedreven door een fluistermotor, waardoor u in alle stilte kunt genieten van de natuur.

Iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondag zijn er vaartochten van 2 uur van Wijk bij Duurstede naar Cothen v.v. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Er kunnen maximaal 12 passagiers mee. Kaarten zijn € 8,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 6,00. Entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Markt 24 te Wijk bij Duurstede, telefoon 0343 575995. Voor groepen is de boot op aanvraag ook op andere tijden/dagen te reserveren a € 95,--. Informatie en boekingen: VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24, tel. 0343 575995, info@vvvkrommerijnstreek.nl Meer informatie over de Krommerijnder: www.krommerijnder.nl

Fort bij Vechten en Waterliniemuseum

Fort bij Vechten werd tussen 1876 - 1879 gerealiseerd. Dit verdedigingswerk is een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in combinatie met de bijna tastbare geschiedenis en de ongerepte schoonheid ervan, maken het fort tot hét icoon van de Waterlinie. Sinds 2015 is hier het Waterliniemuseum gevestigd.

In het nieuwe museumgebouw kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

www.fortvechten.nl

www.waterliniemuseum.nl

Zomer inloop stadswandeling Wijk bij Duurstede

In de maanden juli en augustus biedt VVV Wijk bij Duurstede een inloop stadswandeling aan elke dinsdag, donderdag en eerste zondag van de maand. Loop met een VVV gids mee door het mooie Wijk bij Duurstede en leer meer over David van Bourgondië, de Grote Kerk, Kasteel Duurstede en andere boeiende wetenswaardigheden over Wijk bij Duurstede.

De wandeling start om 13.30 uur vanaf de VVV. Vooraf aanmelden is niet nodig. Prijs per persoon is 3,50 euro.

Meer informatie: www.vvvkrommerijnstreek.nl

Eerste Klompenpad voor kids

In juni is het Slagmaatpad geopend, het eerste Klompenpad voor kinderen. De route is ongeveer 7 kilometer lang en heeft diverse kortere lusjes zodat de route ook korter gemaakt kan worden. Onderweg is er genoeg te ontdekken, te leren en te spelen. Ook zijn er spannende doorsteekjes in het weiland met leuke overstapjes. De route loopt over Fort bij Vechten, boerderij Nieuw Slagmaat en door speelbos Nieuw Wulven. Kortom: een afwisselende route met voor elk wat wils. Extra leuk voor (groot)ouders met kinderen, maar ook voor de 'gewone' Klompenpad wandelaar is er genoeg wandelplezier.

www.klompenpaden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie