De toekomst in huis

17 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De gemeente Bunnik telt ruim 200 bedrijven waar mbo-studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan. Een aantal om trots op te zijn. Deze bedrijven kunnen dit zichtbaar maken met het tekstbordje 'Erkend leerbedrijf' van SBB. Dertig leerbedrijven krijgen dat bordje in de speciale actieweek persoonlijk uitgereikt, en wel uit handen van twee Bunnikers die bij SBB werkzaam zijn. De actieweek 'Haal de toekomst in huis' duurt van 27 juni tot en met 1 juli.

ACTIEWEEK Marjon van Egmond en Carien van der Willigen kijken ernaar uit om in de actieweek 'Haal de toekomst in huis' de extra bedrijfsbezoeken af te leggen. Zij werken als adviseur praktijkleren bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Marion adviseert scholen en bedrijven over stages en leerbanen voor mbo-studenten in zorg, welzijn en sport. Carien doet hetzelfde in de sector zakelijke dienstverlening. "Als bewoners van deze prachtige gemeente, hebben we ons verdiept in de actieve erkende leerbedrijven in Bunnik", legt Marjon uit. "Top, dat hier zo veel bedrijven studenten opleiden. Het is dé manier om leergierige potentiële studenten in huis te halen. In de praktijk blijkt, dat veel mbo'ers na hun opleiding blijven werken binnen het bedrijf. Mbo-studenten verdienen de beste stage of leerbaan, omdat zij de toekomstige werknemers zijn voor de arbeidsmarkt."

De adviseurs richten zich niet alleen op bedrijven en scholen. Ze onderhouden bijvoorbeeld ook contact met gemeenten. Carien: "Het zou fantastisch zijn als de gemeente Bunnik nog breder gaat opleiden, om zo het goede voorbeeld van de erkende leerbedrijven in de gemeente te volgen. Lezers en geïnteresseerde bedrijven die hier meer over willen weten, verwijs ik graag naar onze website www.s-bb.nl."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie