Laatste voorwedstrijd turnsters de Gemzen

21 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Afgelopen zaterdag waren de laatste voorwedstrijden voor de turnsters van de Gemzen.

Bij de junioren divisie 4 turnden Lotte Kamerling, Mila v Leipsig, Sanne vd Linde en Hidda dn Ouden. Sanne turnde een nieuw onderdeel op balk, maar liet hier en daar wat puntjes liggen en werd 11e. Mila turnde sterk op balk en eindigde net naast het podium op een mooie 5e plaats. Hidda werd ondanks een val van brug nog 4e en kreeg hiervoor een medaille. Lotte turnde erg sterk en werd verdiend 2e.

Coos v Est en Tamara Feith turnden bij de jeugd 2. Tamara is pas net weer aan het trainen na een blessure en eindigde op de 9e plaats. Coos was net hersteld van een flinke griep, maar werd knap 4e en kreeg hiervoor een medaille.

Amy Peek, Janniek Roodt, Julie Roovers, Evi Verbree en Fenna Wijnen turnden bij de pupil 2. Amy liet een strakke balkoefening zien en werd 17, Julie was hier en daar wat wiebelig en werd 15e, Janniek turnde sterk op brug en vloer, maar door een grote fout op balk zakte zij naar een 14e plaats. Ook Evi was net ziek geweest, maar turnde een paar nieuwe onderdelen en werd erg knap 9e. En de grote verrassing was Fenna, die met strak turnen op het podium mocht plaatsnemen voor haar 4e plaats.

Bij de junioren 6e divisie kwamen Elja Kotte en Lara Schippers in actie. Lara had een stabiele wedstrijd en werd 6e. Elja liet weer eens zien dat je met doorzettingsvermogen en hard trainen veel kunt bereiken. Zij werd 2e!

In de laatste ronde kwamen Judith v Eck. Luna Edelman, Noor v Vuuren en Clarion v Zanten in actie bij de jeugd 6e divisie. Voor Noor was het haar eerste echte wedstrijd bij de selectie, vorige wedstrijd was zij geblesseerd. Ondanks de zenuwen eindigde zij knap op een mooie 7e plaats. Judith v Eck had wat pech bij de vloeroefening, maar werd toch nog 6e. Luna turnde erg netjes en scoorde vooral op balk hoog en werd 3e. Clarion turnde wederom netjes en stabiel en werd 2e.

Een prima prestatie weer en binnenkort wordt bekend welke turnsters zich hebben geplaatst voor de finale.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie