Vrijwilligersactie: Help de steenuil

19 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Op 11 en 12 maart is de grootste vrijwilligersactie van ons land: NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert in Bunnik een activiteit om de steenuil een handje te helpen. Helpt u op 11 maart op boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik mee om steenuilenkasten te maken?

De steenuil is onze kleinste uil. Hij is ongeveer zo groot als een merel, maar twee keer zo breed en tweemaal zo zwaar. In 40 jaar is het aantal steenuilen in Nederland afgenomen met 50 tot 75%. Om de steenuil een handje te helpen bij het zoeken naar goede nest- en schuilplaatsen maken we, onder begeleiding van een steenuilenexpert, steenuilenkasten die 'marterproof' zijn. Deze dag vindt plaats op boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik, Marsdijk 5 in Bunnik.

NLdoet

Tijdens NLdoet zetten mensen in het hele land zich vrijwillig in bij maatschappelijke organisaties. "Landschap Erfgoed Utrecht ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die meedoen zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker vrijwilligerswerk willen doen", aldus Dorien Wijstma van Landschap Erfgoed Utrecht.

Meer informatie over de klussen die Landschap Erfgoed Utrecht organiseert tijdens NLdoet kunt u vinden op www.landschaperfgoedutrecht.nl. Of kijk voor overige klussen op www.nldoet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie