Thema-avond 'De weg van het boek'

1 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ZEIST Woensdagavond 17 februari organiseert Literair Zeist een talkshow met de personen - los van de schrijver - die in de verschillende stadia te maken hebben met 'de wording van een boek'.

Fred Penninga leidt deze avond. Hij is schrijver/dichter, verzorgt regelmatig presentaties en is adviseur van Literair Zeist. Hij praat met: Lolies van Grunsven, literair agent, Eva Cossée van Uitgeverij Cossee, Menno Hartman, redacteur van Uitgeverij Van Oorschot, Tessa van der Waals, grafisch ontwerper, Jaap Goedegebuure, recensent en Jeanette Kramp van boekhandel De Nieuwe Boekerij.

Wat doen zij zoal en welke maatstaven/criteria worden daarbij gehanteerd? Welke meerwaarde voegt de agent toe? Hoe arbitrair is het selectiebeleid van een uitgever? Hoe werkt het aan twee kanten snijdend mes van de redacteur? Wanneer komt een boek in aanmerking voor een recensie? Hoeveel risico durft een boekhandel te nemen? Bepalen uiteindelijk lezers of media het succes van een boek?

Deze avond wordt georganiseerd i.s.m. De Nieuwe Boekerij en Bibliotheek Idea Zeist in het kader van het Jaar van het Boek 2016. De avond vindt plaats in Bibliotheek Idea Zeist. Aanvangstijd: 20.00 uur. De entree is gratis, vooraf aanmelden is noodzakelijk: activiteiten@ideacultuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie