Kinderen willen wereld schoner maken

11 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Door het zien van een Klokhuis reportage over 'plastic soep' werd Liwa (7 jaar) in haar hart geraakt om iets aan dit probleem te doen. Ze deelde dit in groep 4 van de Anne Frankschool. Kinderen vinden het heel erg dat dieren slachtoffer worden van plastic. Vorige week besprak ze het probleem met wethouder Rob Zakee (P21).

Liwa wil zorgen dat er geen plastic meer in de natuur terecht komt. Zij en haar vrienden willen de wereld schoner maken. En daarmee in Bunnik beginnen. Tijdens haar bezoek aan de wethouder toonde Liwa een map met foto's van plastic soep en vertelde ze hoe deze drijvende vuilnisbelt jaarlijks groeit.

In haar klas gaat Liwa een spreekbeurt houden. De wethouder zal hierbij aanwezig zijn. Vervolgens gaan groep 4 en 6 van de Anne Frankschool aan de slag om plastic op te ruimen in de gemeente. Mogelijk wordt er aangehaakt bij de Landelijke Opschoondag op 19 maart.

De wethouder is heel blij met deze jonge wereldverbeteraars: "Ik ga zelf natuurlijk mee opruimen, en misschien kan de gemeente grijpstokken en hesjes regelen."

Foto-bijschrift: Liwa, Hylke en Joppe leggen wethouder Rob Zakee het wereldprobleem uit

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie