Ruim twee ton naar sportaccommodaties

8 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Het College van Bunnik vraagt de raad investeringen te doen in een aantal sportaccommodaties. Hiermee is een bedrag gemoeid van 210.000 euro. Een groot deel hiervan gaat naar renovatie van de tennisbanen in Bunnik.

Voor tennisclub De Niënhof gaat het om de renovatie van acht tennisvelden (120.000 euro) en het vervangen van het hekwerk eromheen (50.000 euro). Van vier tennisbanen die er het slechts aan toe zijn wordt de gravellaag in zijn geheel vervangen. Vier andere banen worden ten dele vernieuwd.

Tot nu toe is de toegang tot het parkeerterrein voor de hockey op een provisorische manier vormgegeven. Omdat de hockey snel groeit zijn er aanpassingen nodig om het parkeren in betere banen te leiden. Dit vraagt om een investering van 15.000 euro in 2015.

RINGLEIDING Ook is er een nieuwe ringleiding met waterpomp (25.000 euro) nodig voor het sportpark Tolhuislaan in Bunnik. Met als doel de waterhuishouding op het hele park te verbeteren, die nog weer verder is verslechterd door de aanleg van de kunstgrasvelden - zo wordt gemeld in het raadsvoorstel.

De gemeente is met voetbalvereniging Aurora in Werkhoven al enige jaren in gesprek over de toestand van het tweede veld. Het is de bedoeling dat het veld wordt gerenoveerd en dat er verlichting komt. Deze investeringen worden pas aan de gemeenteraad voorgelegd na evaluatie van het gebruik van het tweede veld, maar worden in dit raadsvoorstel wel alvast aangekondigd. In de planning staan bedragen van 30.000 euro (voor 2016) voor renovatie en 33.000 euro (voor 2017) voor de aanleg van verlichting.

Het Sporthuis coördineert al deze activiteiten en speelt een rol bij de uitvoering. De genoemde bedragen zullen worden opgenomen in de gemeentelijke begroting voor 2015 en 2016. De afspraak is dat dergelijke investeringen wel altijd eerst langs de gemeenteraad komen. Dit raadsvoorstel staat op de agenda van het Open Huis van 21 januari en op 11 februari zal hier tijdens de raadsvergadering een besluit over worden genomen.

Foto-onderschrift: Hekwerk tennisbaan aan vervanging toe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie