Amarins Wierdsma speelt in Bunnik

Lokaal nieuws

BUNNIK De in Bunnik geboren en getogen violiste Amarins Wierdsma speelt op zondag 10 januari om 15.00 uur in de Oude Dorpskerk te Bunnik in de serie Krommerijnconcerten.

Met het door haar in 2014 opgerichte Barbican String Quartet vormt ze samen met Inonel Manciu, viool, Christoph Slenczka, altviool en Yoanna Prodanova, cello een veelbelovend strijkkwartet dat nu reeds prijzen heeft gewonnen. 

Het Barbican strijkkwartet werd opgericht aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen waar alle leden studeren. Ze wonnen onder andere prijzen bij concoursen zoals het Oskar Back viool concours, het Eugen Coca internationaal concours, het Remember Enescu concours en het Mozarteum concours.

Amarins, Ionel, Christoph en Yoanna treden geregeld op met orkesten in Nederland, Canada, Bulgarije, Duitsland en Oostenrijk en hebben opgetreden in zalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall te Londen en Casa da Musica Porto.

Ook nemen ze vaak deel aan festivals en masterclasses zoals het Salzburger Kamermuziek festival, de Kronberg Academy en de International Holland Music Sessions waar ze samen werken met internationaal bekende musici. 

Het kwartet maakt deel uit van een intensief kamermuziek programma aan de Guildhall. In oktober 2014 werd hun uitvoering van John Tavener's The Last Sleep of the Virgin opgenomen en live uitgezonden op de BBC. Ook zal dit seizoen hun vertolking van Geoffrey Poole's Piano Quintet te beluisteren zijn op de Britse Radio 3. Het kwartet zal dit seizoen te horen zijn in de Barbican Hall in Londen, Casa da Music in Portugal en in Salzburg naast optredens in Londen en een Tour door Nederland in januari 2016. Komt dat zien en geniet van dit jonge veelbelovende strijkkwartet dat voor de eerste keer zijn opwachting komt maken in de Oude Dorpskerk te Bunnik. Wij zijn verheugd u dit kwartet voor te kunnen schotelen met het strijkkwartet Opus 76 nr. 1 van Joseph Haydn dat gecomponeerd werd in 1796-1797, het kwartet in a klein van Béla Bartók (1881-1945) en na de pauze het kwartet in F Groot van Maurice Ravel (1875-1937). 

Info: zie www.krommerijnconcerten.nl.

advertentie