Sporthuis blijft exploitant Dorpshuis Odijk

4 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Twee stichtingen nu geheel onafhankelijk

BUNNIK Op 31 december ondertekenden de voorzitters van Sporthuis Bunnik, Ruud van Hilten, en Dorpshuis Odijk, Rens van den Boom, een nieuwe overeenkomst voor tenminste vijf jaar. Sporthuis Bunnik blijft de exploitant van het Dorpshuis dat nu beter ingezet kan worden voor dorpse activiteiten. Zoals de initiatieven die op stapel staan van de Huiskamer van Odijk.

Het nieuwe contract was nodig omdat gemeente, als grootste opdrachtgever van het Sporthuis, maar ook beide stichtingsbesturen, wilden dat Dorpshuis en Sporthuis totaal onafhankelijk van elkaar kunnen opereren. Het nieuwe contract voorziet daarin, waardoor een gezonde basis ontstaat om op gelijkwaardige basis samen te werken.

TKHuiskamer van Odijk Namens het Dorpshuisbestuur is Rens van den Boom heel duidelijk: ,,Vanaf het begin van de besprekingen was voor ons duidelijk dat Esther Klarenbeek en haar team moesten blijven. Zij hebben niet alleen het oude, maar ook het nieuwe Dorpshuis een gezicht gegeven. Rondom de verhuizing, alweer zes jaar geleden, en ook nu nog, zetten zij zich met hart en ziel in voor het Dorpshuis. Die hebben geen van allen een van negen tot vijf mentaliteit hebben we het afgelopen jaar als Dorpshuisbestuur gemerkt. Door de nieuwe afspraken, waarbij wij ook de Huiskamer van Odijk alle ruimte geven, kunnen wij helpen om het gebouw ruimer beschikbaar te stellen aan de inwoners van Odijk. De Linde, dat zich ontwikkelde tot een gezellig sportcafé, kan veel breder ingezet worden. Daarvoor hebben wij het verder aangekleed. En komt er een leestafel en een dorpsbibliotheek."

Ruud van Hilten, voorzitter van het Sporthuis: ,,De afspraken die we hebben gemaakt zorgen er voor dat beide stichtingen geheel onafhankelijk van elkaar zijn. Dat vinden wij heel belangrijk omdat wij, met de gemeente als grootste opdrachtgever, gemeenschapsgeld inzetten. Dan moet het voor iedereen duidelijk zijn wat we daar mee doen. Daar waren we altijd al helder over, maar het is door deze afspraken gewoon beter geregeld. Esther, Kees, Chantal, Lonneke en de andere medewerkers blijven ook in de toekomst het gezicht van het Dorpshuis. En natuurlijk zijn wij ook lid geworden van de Huiskamer van Odijk. Een geweldig initiatief waaraan de medewerkers van Het Sporthuis ook graag een bijdrage aan leveren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie