Humor en bigbandmuziek blijkt gouden formule

31 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK In zijn oudejaarsconference in MFA Kersentuin in Bunnik van vorige week dinsdag was Vincent Bijlo scherp, grappig en uiteraard kritisch. De combinatie met bigbandmuzikanten Konrad Koselleck en Bastiaan Woltje en zangeres Mariska Reijmerink was een hele goede vondst. Het zorgde voor een mooie afwisseling in het programma en daarmee een goede avond voor Steunfonds Vluchtelingen Bunnik, waar de opbrengst naartoe ging.

Bijlo begon met de suggestie aan iedereen om een selfie de wereld in te sturen met de hashtag 'Je Suis en Kersentuin'. Daarmee refereerde hij zeker niet voor het laatst aan de terreurdaden van 2015. Hij kwam hier herhaaldelijk op terug, maar altijd bleef de humor om de hoek. Hij stelde de terroristen voor om in plaats van 72 maagden genoegen te nemen met één maagd van 72. ,,Al was het maar omdat ik niet zou moeten denken aan het hebben van 72 schoonmoeders."

Over Bunnik sprak hij als een lief dorp.,,Als ik mijn nieuwe Syrisch vrienden vertel over wat er in 't Groentje staat, zie ik Bunnik door hun ogen. Het is zo'n lief dorp. We hebben kattentrapjes. Als er een kat in de Kromme Rijn valt, wijst de wijkagent het dier de weg naar het trappetje."

Ook Nederland was Bijlo met nieuwe ogen gaan zien. ,,Nederland is het Bunnik van Europa. Vijftien jaar nadat de Teeven-deal gesloten werd, moeten er nog mensen voor opstappen." Meteen trok Bijlo de vergelijking met de 'Postillionscooter-deal' in Bunnik, waarbij het enige niet aanwezige collegelid -Jorrit Eijbersen- het moest ontgelden omdat hij op een scooter van het hotel had rondgereden.

Uiteraard kwam het snippergroen voorbij. Een hoogtepunt van de avond was het omgebouwde lied 'Ben ik te min?' waarbij de volle zaal werd uitgenodigd mee te lallen. Bijlo schetste Eikenpad oost en west tegenover elkaar met versterking vanuit Rusland. Ook vroeg hij zich af hoe ver het college zou gaan met snippergroen. ,,Is de Groeneweg ook snippergroen?"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie