Afbeelding
Gemeente Bunnik

Bouwen met Bunnikse kwaliteit

2 maart 2020 om 19:39 Column

Veel mooie "groene" plekjes in onze dorpen volbouwen met woningen: met een mooi woord inbreiden. Daarnaast "grote" nieuwbouwplannen op locaties binnen en buiten onze dorpen (Stationsgebied Bunnik, Bunnik Zuid en Odijk-West).

Niemand kan ontkennen dat er behoefte is aan allerlei typen (betaalbare) woningen. Of dit nu starterswoningen, sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen of koopwoningen zijn, de behoefte aan nieuwe woningen is groot, zeer groot.

De druk om woningen te bouwen zorgt ervoor dat allerlei reeds bestaande plannen uit de kast worden gehaald (lees plan Hoenderik, Rhijnhaeghe, Odijk-West etc.). Voor velen een goede ontwikkeling maar voor anderen een reden tot zorg.

Voor mensen is wonen iets essentieels, zowel de woning als de leefomgeving. De woonwensen van inwoners moeten centraal staan bij het woonbeleid. Voor het CDA moet het woonbeleid gericht zijn op kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en maatwerk. Wat dat betekent hebben we vastgesteld als gemeenteraad. Behoud van het dorpse en groene karakter van de dorpen. Een zekere 'verdichting' ten opzichte van de bestaande bebouwing is acceptabel, zeker als dit gebeurt om sociale woningbouw en seniorenhuisvesting in te passen. Woningbouw is ook noodzakelijk om het aanbod van de bestaande voorzieningen (winkels, speeltuinen, sportverenigingen, buurtcentrum etc.) te behouden cq. te versterken.

De visie op wonen van de gemeente Bunnik spreekt over een toename van een kleine 1400 woningen (tot 2030) om aan onze eigen behoefte te voldoen. De gemeente heeft zich nog niet uitgesproken om grote aantallen woningen voor de regio te gaan bouwen. Voor de nieuwbouw hebben we onze wensen over een ruime opzet, leefbaarheid en kwaliteit duidelijk geformuleerd. Geleidelijke groei staat bovenaan, de Bunnikse sfeer moet Bunniks blijven.

Bij alle ruimtelijke ontwikkelingen hecht het CDA aan een geïntegreerde aanpak van woningbouw, mobiliteit en industrieterreinen. De ruimtelijke kwaliteit is van grote waarde. Nu worden de plannen gemaakt. Het is nu de tijd om te laten weten wat u ervan vindt. Om de bouwontwikkelingen binnen onze gemeente te bespreken organiseert het CDA 10 maart een bijeenkomst: "In gesprek over de toekomst van Bunnik". Wat wilt u nu dat er in Odijk West gebouwd wordt? Hoe moet het eruitzien als u nog eens daar naartoe verhuist? Wat verwacht u van een klimaatneutraal dorp? We staan voor een geweldige uitdaging. Ik hoop u daar te ontmoeten om uw mening te horen.

Cor Kool

Gemeenteraadslid CDA

Het CDA nodigt u uit om op 10 maart uw wensen kenbaar te maken tijdens een bijeenkomst in Bunnik, Vergadercentrum BAM, Runnenburg 9 vanaf 19.45 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie