Afbeelding
Vincent Boon

Bunnik moet bouwen, bouwen en nog eens bouwen!

24 februari 2020 om 12:29 Column

De vraag naar woningen voor senioren, starters en jonge gezinnen in Bunnik is enorm en het aanbod gering. Te weinig woningen belemmert de doorstroming. Dat er gebouwd moet worden, daar is iedereen van overtuigd. In de Raad is besloten om te onderzoeken of dit kan in Odijk West en de omgeving van het Station Bunnik. Dat zijn trajecten die er niet van de ene op de andere dag toe leiden dat er gewoond kan worden. De gemeente krijgt van de Provincie pas toestemming om in het buitengebied te gaan bouwen als er ook binnen de kernen gebouwd wordt. Ondertussen lopen de wachtlijsten op.

Gelukkig zijn er projecten die enige verlichting bieden. Woningen en appartementen in Bunnik bij Rhijnhaeghe, starterswoningen bij de Stationsweg en Runnenburg; woningen in Odijk op de Rozelaar, Vinkenburg en het Burgje, alsmede woningen in Werkhoven bij Weerdenburg.

Om een indruk te krijgen van de behoefte: voor 60 woningen bij Rhijnhaeghe zijn 1800 gegadigden en voor 10 woningen aan de Stationsweg 400.

In de gemeente is het al jaren vereist om bij projecten boven 10 woningen 30% sociale huurwoningen te bouwen. Door de inspanningen van het college lukt dit de laatste jaren ook heel goed, maar blijft de vraag naar sociale huurwoningen enorm groot. Bunniks Belang is zich bewust van het feit dat we vaart moeten maken met bouwen.. De landelijke politiek begint zich te roeren met de oproep dat lokale overheden hun verantwoordelijkheid moeten nemen en alles in het werk moeten stellen om het bouwen van woningen sneller mogelijk te maken. Bunniks Belang is het daar hartgrondig mee eens.

Volgende maand bespreken we in de Raad de kaders van een project in Bunnik, bekend onder de naam Plan Hoenderik. Dit plan is al bijna 10 jaar onderwerp van gesprek en houdt de gemoederen aardig bezig. De Raad staat dan voor de lastige opdracht om keuzes te maken onder welke voorwaarden er al dan niet gebouwd kan worden. Hoe zorgen we ervoor dat dat dit project resulteert in het bouwen van woningen (incl. 30% sociaal) in combinatie met de ontwikkeling van vrij toegankelijke natuur en sterk verbeterde toegang vanuit de wijk tot de Kromme Rijn? Sociaal en Groen! Deze discussie gaan we voeren en uiteindelijk zullen de raadsleden alle voors en tegens afwegen en een keuze maken. Dat doet een raadslid naar beste eer en geweten, zich altijd realiserend dat waar de één tevreden is met een besluit de ander teleurgesteld zal zijn.

Arie Viskil
fractievoorzitter Bunniks Belang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie