Happy Hour

5 februari 2020 om 07:29 Column

'Happy Hour verboden' kopt het groot op de voorpagina van 't Groentje. Het trekt meteen mijn aandacht, want ik ben een gezelligheidsdrinker en dan wil je weten waarom ons deze beperkende maatregel wordt opgelegd.

Mijn laatste Happy Hour in Bunnik was …eh… nooit en ik kan me niet herinneren dat de horeca van gemeente Bunnik mij ooit heeft geprobeerd binnen te lokken met het vooruitzicht van een gratis tweede glaasje bij mijn bestelling. Waarom verbieden? Er zijn helemaal geen Happy Hours! En vreemd genoeg is dat niet zo raar, want Happy Hours zijn verboden, het staat in de Algemene Politie Verordening van gemeente Bunnik. Ze waren er niet en ze komen er ook niet, want onlangs werd de motie om het onzinnige APV-artikel weg te laten, van tafel geveegd. Maar waarom is het Happy Hour dan onderwerp van zo'n (non-)discussie? Omdat we tegen betutteling zijn!

Het is veilig in de gemeente Bunnik. Er wordt goed op ons gelet. De gemeente stak een stokje voor de komst van een Starbucks bij de Texaco aan de A12. Gelukkig, want de criminelen stonden al te trappelen om er te criminelen en om er veel rotzooi van te maken met al die wegwerpbekers. En hee, rotzooi maken, dat gaat zomaar niet, lees onze APV maar! En de reden dat de winkelwagentjes steeds keurig worden teruggeplaatst in de daartoe bestemde rijen? Ook APV! Heeft u recent nog een wildkampeerder gezien? Of een wildplasser? Of een groepje Bunnikers ongeregeld zien samenscholen? Of iemand die met zijn voertuig door een gemeenteplantsoen reed? Of heeft u iemand voor 13:00 uur alcolholhoudende drank zien drinken bij een Bunnikse sportclub? Of hoorde u onlangs iemand nog een passant aanzetten of uitnodigen tot prostitutie? Of een bedelaar gezien? Of iemand die zomaar ergens as aan het verstrooien was? Precies, niets van dat alles, dankzij onze APV! Wat een vangnet! Ik tref geen enkele drol meer in het perkje bij mijn huis. De APV van Bunnik wordt goed opgepakt.

Afijn, geen Happy Hour dus. Mag niet van de APV. Het was er niet en het komt er niet, want het 'verstevigt de alcoholconsumptie' en we moeten de bevolking beschermen voor hun gezondheid. Betuttelen? Bunnik drinkt er niet minder door. Ook in de horeca betalen de inwoners van de rijkste gemeente van Utrecht lallend voor het extra glaasje dat ze bestellen. En ondertussen bonust 's lands grootste kruidenier haar wijn met 'tot wel 50% korting op topflessen' en pak ik 3 euro op een Black Cuvee Sauvignon Blanc. Maar dat is toch ook elk tweede glaasje gratis? Klopt helemaal, en dan duurt een Appie Hour ook nog eens de hele dag!

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie