Afbeelding
Astrid van der Stijl

Kijk eens!

26 januari 2020 om 09:28 Column

Ik ben Astrid van der Stijl. Sinds 6 januari van dit jaar vorm ik samen met Ralph Hallo en fractievoorzitter Arie Viskil Bunniks Belang. Wij staan voor een linkse realistische gemeentepolitiek. We streven naar een balans tussen ambitie en wat haalbaar is op Bunnikse schaal. Daarbij moeten wij rekening houden met de beperkte financiën van een kleine gemeente als Bunnik.

Leidraad voor ons is het coalitieakkoord, dat door onze fractieleider in 2018 is gesloten met De Liberalen.

De financiële situatie in Bunnik is in tegenstelling tot die van een aantal omliggende gemeente goed op orde. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kent bijvoorbeeld, dat is vrij uitzonderlijk, geen tekorten.

Op het gebied van de woningbouw is er veel te doen. We hebben een bouwopgave van de provincie. Bunniks Belang wil bij de uitvoering hiervan bouwen voor alle doelgroepen. Maar we willen extra aandacht voor de woningbehoefte van senioren. Ik denk bijvoorbeeld aan een woonconcept als De Knarrenhof. Bij deze woonvorm realiseert men leeftijdsbestendige woongroepen voor oudere jongeren en jongere ouderen. Behalve dat het de eenzaamheid onder ouderen kan verminderen, bevordert het ook de doorstroming op de woningmarkt.

Ik hecht er veel belang aan dat de dorpen dynamisch, groen en leefbaar blijven, voor mensen van 0 tot boven de 100.

Ik draag uiteraard, als vrijwilliger in Pop-upmuseum Oud-Amelisweerd de cultuur en warm hart toe. Ik vind dat de gemeente daar best wat meer geld voor over zou mogen hebben, maar ook daarin ben ik realistisch.

Astrid van der Stijl

Bunniks Belang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie