Chris de Graaf en Gerrit van Heusden zijn trots op het succes van Bunnik's Ride en de opbrengst voor het Prinses Máxima Centrum.
Chris de Graaf en Gerrit van Heusden zijn trots op het succes van Bunnik's Ride en de opbrengst voor het Prinses Máxima Centrum. Geerke Vermeulen

Bunnik's Ride groot succes!

14 augustus 2018 om 07:30 lokaal

BUNNIK Op 24 juni is voor de 2e maal Bunnik's Ride georganiseerd, een sportieve fietstoertocht waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het Prinses Maxima Centrum te Utrecht. Met allemaal tevreden deelnemers en een eindbedrag van €14.500,- is het voor de organisatoren bijzonder succesvol verlopen.


Richard Thoolen

Chris de Graaf en Gerrit van Heusden zijn de initiatiefnemers voor de Bunnik's Ride. De Graaf: ,,Wij zijn blij dat Bunnik's Ride zo goed ontvangen wordt en nu al een traditie begint te worden. Dat het zo succesvol is, is mede te danken aan de inzet van tientallen vrijwilligers en sponsoren. Ook wethouder Jorrit Eijbersen is een grote steun door vorig jaar mee te rijden in de toertocht en dit jaar alle teams persoonlijk toe te spreken bij de finish. Bunnik's Ride wordt zo gedragen door de samenleving. En dit jaar zat ook werkelijk alles mee: we hadden prachtig weer en er deden zich geen valpartijen voor."


KINDERKANKER De Graaf is begaan met kinderen die de strijd met kanker aan moeten gaan. ,,Ik ben zelf vader van een zoon, Bram die nu drie jaar oud is. Hij is gelukkig gezond, maar meer dan 500 kinderen per jaar worden aangedaan door kanker. Hoewel het genezingspercentage steeds beter wordt, komen er daarvan toch nog meer dan 100 te overlijden. Om de genezingskans te vergoten is er meer onderzoek nodig en betere behandelmethoden. In het Prinses Maxima Centrum wordt dat onderzoek uitgevoerd wat wij verder willen stimuleren door juist daar de volledige opbrengst van de Bunnik's Ride voor beschikbaar te stellen. Vorig jaar was dat €12.000,- en dit jaar hebben we dat kunnen overtreffen met €14.500,-"


NOG BETERE OPBRENGST De organisatie is blij met de opbrengst, maar zou het donatiebedrag voor de zieke kinderen graag nog verder willen verhogen. Daarom wordt er alweer nagedacht over nieuwe vormen van geldwinning. De Graaf: ,,We willen dat iedereen mee kan doen aan de Bunnik's Ride. Naast twee tochten voor racefietsen hadden we dit jaar twee toertochten toegevoegd voor gewone fietsen een dikke-banden parcours voor kinderen. Volgend jaar willen we een langere prestatietocht voor racefietsen toevoegen en willen we de diverse tochten laten sponsoren door het bedrijfsleven. Dan kunnen mensen meedoen aan bijvoorbeeld de AH-familietocht van 25 kilometer of de Van Ravenswaay-challenge van 200 kilometer."

LEKKER BIERTJE Middels de verkoop van producten wordt er ook geld ingezameld. Deelnemers konden bijvoorbeeld een gepersonifieerd mijlpaaltje aanschaffen. Ook leverde de verkoop van kersen en ijsjes extra inkomsten op. De Graaf: ,,Wat dit jaar ook succesvol bleek was ons Bunnik's Blond bier dat we speciaal in Ertvelde hadden laten brouwen. We dachten dat mensen het misschien leuk zouden vinden om een flesje mee naar huis te nemen, maar het bleek dat ze massaal gekocht werden er hier ter plekke voor de deur genuttigd. De saamhorigheid bleek zo groot dat ieder zijn fles vrijelijk deelde met andere deelnemers." De Graaf stimuleerde dat gevoel van saamhorigheid verder door de deelnemers gezamenlijk te laten nazitten met een bakje kibbeling en wat te drinken. ,,Als ik de mensen zo zie genieten dan word ik daar zelf ook blij van. Volgend jaar komt er dan ook zeker een derde editie."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie