Vakantie

25 juli 2018 om 07:09 Lokaal/Column

Buurman Bert heeft er bij mij op aangedrongen niet in de krant te schrijven dat hij op vakantie is. Dat is hij wel, maar het is beter dat dat niet gepubliceerd wordt, omdat dat inbrekers op ideeën brengt. Bij deze: Buurman Bert is NIET, ik herhaal, NIET op vakantie.

Dus, mobiele bandieten, kleptomanen en hobbyjatters, het heeft geen enkele zin om te trachten deuren te forceren of ramen in te tikken, Bert is gewoon thuis, terwijl hij toch op vakantie is. Hoe zit dat precies?

Hij heeft een reis geboekt bij Datsjareizen, het nieuwe reisbureau van Halbe Zijlstra. Het concept is even simpel als briljant. Met Datsjareizen kom je overal, terwijl je lekker thuisblijft. Het enige dat je hoeft te doen is achteraf op overtuigende wijze vertellen over de plaatsen waar je geweest bent. Halbe voorziet je daartoe van informatie over de highlights van het gebied waar je op vakantie bent. Als je hem een pasfoto stuurt, monteert hij die in een pittoresk terrasje, voor een kerkje, langs de vloedlijn, bij een Thais grottencomplex, overal waar jij geweest bent sta je op de foto.

Het concept werkt echter alleen als niemand weet dat je een Datsjareis maakt, dus ik verzoek u deze informatie met niemand te delen. Bert, en dat geldt ook voor de rest van zijn gezin, Bert is op vakantie.

Het gezin heeft zich alleen één ding niet gerealiseerd, niemand mag gedurende de hele vakantie het huis verlaten. Je zult Bert dus niet zien bij een van de activiteiten van Zomerschool Bunnik. Geen walking hockey voor Bert. Dat lijkt me overigens met deze droogte levensgevaarlijk. Je schraapt één keer met je stick langs een kunstgrasspriet en het hele zootje vliegt in de hens.

Niks effe Buurten voor Bert, geen yoga, geen hout bewerken of burka's naaien, Bert is op vakantie. Hij zit intussen ondergedoken in zijn hete huis, maar dat weet u niet.

's Nachts drinken we soms een wijntje, in de tuin. De enigen die dan aan het woord zijn zijn mijn vrouw en ik. Stel dat we afgeluisterd worden en iemand hoort de buren praten. We kunnen alles over ze zeggen, waar ze gewoon bij zitten, terugpraten kunnen ze niet. We hebben ze volkomen in de tang. Wij doen hun boodschappen. Als zij pizza's bestellen moeten ze bij ons bezorgd worden. Gisteren zag iemand mij met 2 dampende dozen bij de buren naar binnen gaan. Ik heb hem verteld dat wij af en toe onze pizza's opeten in het huis van de buren om het bewoond te laten lijken.

Het is echt een aanrader, Datsjareizen. Volgend jaar gaat Bert met Stef Blok Travel naar Suriname.

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie