"Het binnen- en buitenleven is heel leuk. Onze teckel vond dit dan ook geweldig" MARJOEK WARMINK

Verhuizen in/naar Wijk

22 juli 2018 om 11:30 lokaal

Lodewijk Oosthoek verhuisde in 2017 met zijn vrouw Jacqueline van Hoofddorp naar Wijk bij Duurstede. Waar ze een huis aan De Linge kochten. Beiden waren gepensioneerd en wilden graag in de buurt van hun dochter en kleindochter wonen. Toch verkochten ze in maart 2018 hun woning.

Door Aafje van IJzendoorn

Zesendertig jaar lang woonden Lodewijk Oosthoek en zijn vrouw Jacqueline in het westen van het land in de stad Hoofddorp. "Ik werkte bij KLM als Senior Purser, leidinggevende aan het KLM cabinepersoneel, en wilde graag in de buurt van Schiphol wonen zodat ik binnen een bepaalde tijd op mijn werk kon zijn." Na twee keer ongeval om medische redenen is hij afgekeurd voor de vliegende functie en daardoor gedwongen voortijdig met pensioen te gaan. Ook zijn vrouw besloot met pensioen te gaan. "We gingen opzoek naar een woning in Wijk bij Duurstede zodat we dichter bij onze dochter en kleindochter zouden wonen."

In 2017 kocht het stel een woning aan De Linge 19. "Een prachtig huis, met een heerlijke woonruimte en perfecte tuin. In een prachtomgeving. Wat wilden we nog meer?" Helaas viel het tegen. Zesendertig jaar hadden we ons leven in Hoofddorp. Na de start van bewoning in Wijk bij Duurstede reden we vanaf het begin 3 a 4 keer per week terug naar het westen van het land in verband met door ons onderschatte sociale en zakelijke activiteiten. We hadden ons vergist in de afstand. De laatste keer stonden we zo'n vier uur lang vast. We moesten er te veel moeite voor doen en zaten meer in de auto dan dat we daadwerkelijk in Wijk bij Duurstede waren."

Na een half jaar op en neer gereisd te hebben, waren ze het zat. "We overwogen de mogelijkheid terug te verhuizen. Dit legden we voor aan ENTREE makelaars omdat we bang waren dat we het huis niet direct kwijt zouden raken en tegelijkertijd opzoek moesten naar een nieuwe woning in Hoofddorp. De druk om toch terug te gaan naar het westen en de gunstige woningmarkt waarin we in Wijk bij Duurstede zaten, deed ons besluiten om toch snel een knoop door te hakken. Er was direct een koper, maar die bleek de volgende dag niet de financiering te hebben. De huidige kopers waren nummer twee. Daags na de bezichtiging zijn wij met hen in zee gegaan."

WONING AAN DE LINGE Het stel woonde net iets minder dan een jaar in Wijk bij Duurstede. De Linge ligt in de Rivierenbuurt, tegen de sluizen aan, bij de Lek. "Als je vanaf de dijk kijkt, zie je de Rivierenbuurt liggen. We vonden het een ontzettend fijne omgeving om in te wonen. Ook het huis was heerlijk. Van de combinatie van de keuken, woonkamer en de tuin waren we weg. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het binnen- en buitenleven is hierdoor heel leuk. Onze teckel vond dit dan ook geweldig. Dat we hier weer zijn vertrokken, ligt niet aan het huis en zeker niet de plek."

"Inmiddels wonen we weer in Hoofddorp en voor dochter en kleindochter rijden we regelmatig naar Wijk bij Duurstede. We merken dat we hier nu meer moeite voor moeten doen. 's Ochtends voor tienen rijden we weg naar Wijk bij Duurstede en na zessen 's avonds rijden we weer terug."

ENTREE MAKELAARS Oosthoek is positief over ENTREE Makelaars. "In het westen van het land zijn ze goed, maar niet altijd toegankelijk. Als je belt, wordt er vaak niet opgenomen en wordt je later teruggebeld. Hier is dat anders. Ze staan direct voor je klaar."

"Het grootste verschil tussen deze makelaar in Wijk bij Duurstede en de makelaars in het westen van het land is de tijd die ze voor je nemen. Als je in het westen van het land bij een makelaar zit, is er veel haast. Heb je een afspraak van een half uur? Dan moet je snel wegwezen want dan zit de volgende alweer in de wachtkamer. ENTREE Makelaars daarentegen informeert je duidelijk en de informatie die je krijgt is compleet. Als je een huis koopt of verkoopt, weet je van A tot Z waar je aan toe bent."

Lodewijk Oosthoek en zijn vrouw vonden het een 'heerlijk huis om in te wonen'
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie