Humanistisch Genootschap iniatief Langer wonen.

8 december 2022 om 15:41 Overig Deel je nieuws

Kleinschalige collectief wonen 

projecten zijn ruim in de belangstelling. De RVO Rijksdienst voor de overheid wilde dit jaar nog een stimuleringsregeling uitvoerden voor de subsidie en ontwikkeling van groepsruimten voor ouderen maar ook zorg wonen projecten. Woonzorgprojecten voorkomen dat zorgvragende ouderen naar een verpleeghuis moeten. Maar er zijn een aantal voorwaarden en clusterwonigen met gezamenlijke zorg inkoop  Zo heeft de LVGO bijvoorbeeld in het hele land wel projecten voor 55 plus woningen maar geen gezamenlijke inkoop van de zorg. Er zijn bijvoorbeeld ook woningen in collectief beheer bestemd voor mensen met en beperking. 

Toename van zorg en ouderen

Door de toename van ouderen en de druk op de zorg en mantelzorg ontstaan nu ook vanuit de overheid regelingen voor kleinschaligere projecten.  Het humanistisch Genootschap nu bij name van mr drs GM van Duin zouden een dergelijk project graag stimuleren en organiseren daartoe bijeenkomsten en informatie middagen waarin het genootschap ook bondgenoten zoekt voor een samenwerking tot het komen voor collectief wonen.  

Nalatenschaps tour mr drs GM van Duin

Het hele project is tevens de laatste tour van GM van Duin. De initiator heeft prostaatkanker uitgezaaid in alle botten heeft daartoe ook zelf zorg nodig en kan in ieder geval het idee aanleveren. Tevens kan hij als oud zelfstandig opleider anderen daarmee helpen en opleiden. 

Start in Singel 40 Odijk

Elke bijeenkomst beginnen we dan met een wandeling die om 11.00 uur start, elke laatste zaterdag van de maand waarna we het initiatief voor zover we die hebben gaan presenteren. Ook presenteren we dan de opleiding startend ondernemer zorg en wonen. Singel30 is eveneens een startende ondernemer met kano verhuur waar wij op deze zaterdagen vergader inloop en informatie  inloop verzorgen 

Kosteloze deelname voor leden van het Genootschap

 Leden van het nieuw opgerichte genootschap doen kosteloos mee. De bijdrage is daartoe eenmalig voor altijd 40 euro.  Wilt u als startend zorg ondernemer een dergelijk collectief wonen project gaan managen ? Dan kunt u de opleiding basiskennis ondernemerschap zorg innovatie eigen ondernemersplan en zorgplan opstellen, personeel en organisatie volgen en examen doen bij de associatie van de examens.  Het eindcertificaat wordt verstrekt door het Genootschap en mr drs GM van Duin als opleider en onderwijskundige. U ontvangt dan een MBO Certificaat waarmee u als ZZP er weer verder kan. Deze opleiding is kosteloos  De examen prijzen van de associatie xijn varierend. en het genootschap verstrekt kosteloze hulp onderwijs en examenvoorbereiding voor leden Alles met het doel  om de kwaliteit van de zorg in betaalbare sociale woninghuur te verbeteren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie